З моменту, коли в Україні скасували радянське свято 23 лютого, на свято чоловіків намагаються перетворити День захисників.
Тепер напередодні 14 жовтня торгові мережі пропонують акційні товари для представників сильної статі, а в деяких дитячих закладах освіти – шкільних і дошкільних, батьки закуповують подарунки хлопчикам. Однак інша половина суспільства намагається довести їм, що це свято не має стосунку до статі та і до дітей взагалі, адже воно для тих, хто захищає Україну, передає "Аrmyinform".
Чи доречно вітати хлопчиків зі святом захисників і захисниць запитали жінок, які є мамами, і свого часу взяли до рук зброю та на рівні з чоловіками виборювала право України на незалежність та європейське майбутнє.

Василіса Мазурчук (Трофимович), протягом 2014−2016 років брала участь в АТО у складі добробату "Донбас" та спецпідрозділу МВС "Дніпро-1". Вона є авторкою книг "Любов на лінії вогню", "Казки Донбасу" та співавтор книги "Добробати". Вона вважає, що вітати дітей у школі 14 жовтня недоречно, адже це вони мають вітати захисників та захисниць.

Василіса Мазурчук, фото Аrmyinform
Василіса Мазурчук, фото Аrmyinform

"Це не хтось має вітати дітей, а діти мають вітати захисників. І захисниць. А коли після закінчення школи вони захочуть надбати таку соціальну роль як захист державності − тоді їх привітають. І, звісно, ми підтримуємо такий їхній вибір. Але він має бути свідомим. І у свідомому віці. Привітати хлопця з Днем захисників – це приблизно те саме, що вітати 8-річну дівчинку з Днем матері, − говорить жінка", - зазначила вона.

День захисника і захисниць України було започатковано з 2014 року, святкується водночас з Покровом Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Як привітати рідних з Днем захисника та захисниць України у прозі та віршах, передає 1+1.

День захисника Вітчизни
День захисника Вітчизни, Фото: Большой Киев

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

1. Шановні наші захисники та захисниці! Ми вітаємо вас з таким прекрасним днем. Бажаємо сил, терпіння та чистого неба над головою. Дякуємо вам за те, що ви нас оберігаєте! Цінуємо вас та пам'ятатимемо завжди.

2. Сили, мудрості, добрості та честі вам, чоловіки та жінки! Дякуємо вам, захисники наші, за спокій!

3. Вітаю вас із таким патріотичним святом – Днем захисників та захисниць України. Хотілось би, аби в нашій країні був мир, тому сподіваємось на вашу силу та перемогу над усіма негараздами!

Привітання у віршах

1. Будь мужній і будь достойний
Ти слави своїх батьків,
Відважний вкраїнський воїне,
Нащадку славних козаків!

2. Героям країни,
Воїнам світла –
Захисникам України,
Що мужньо боронять нас
Від супостата,
Ні танком, ні градом
Вас не залякати.
Всім тим що життя
Не шкодують віддати –
Низький вам уклін,
І велика подяка!

Нагадаємо, "своїх до армії проводжатимите": молода солдатка ЗСУ попросила українців не плутати День захисника і 23 лютого

Раніше Знай писав, Максим Жорін закликає приєднуватися до Маршу нації до Дня захисника України у Києві

Як повідомляв Знай, викладав історію і вирішив творити її сам: українець з великим серцем проміняв книги на окопи.