Перша леді України Олена Зеленська привітала громадян з великим святом. Цього року він особливий, так як в новому форматі відзначається вперше - День захисників і захисниць.

Свій пост з привітанням вона опублікувала на своїх сторінках в соціальних мережах Instagram і Facebook, де регулярно з'являються новини про всі важливі події, що відбуваються в країні.

Олена Зеленська повідомляє, що давно було заведено те, що роль захисника впевнено виконують саме чоловік, а жінкам призначається роль тих, кого потрібно захищати. Саме тому внесок жінок на захист України залишався на другому плані, що було дикою несправедливістю.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Тепер, як повідомляє Олена Зеленська, все зміниться. На сьогоднішній день в лавах Збройних сил України вже більше 31 тисячі жінок.

День захисника і захисниць, фото: Facebook
День захисника і захисниць, фото: Facebook

"Вони нарівні з чоловіками захищають мир і спокій в нашій країні. Час визнати цю рівність і пишатися тим, що в Україні однаково шанують як чоловіків, так і жінок, які захищають Батьківщину. Спасибі всім-всім захисникам і захисницям України. Бажаю міцного здоров'я вам і вашим сім'ям, натхнення на службі і миру всім нам" - сказано в повідомленні під постом.

День захисника і захисниць, фото: Facebook
День захисника і захисниць, фото: Facebook

Дата 14 жовтня обрана не випадково: в цей день відзначається християнське свято Покрова Пресвятої Богородиці, а в 1999 році встановлено і День українського козацтва. У 2014 році президент Петро Порошенко змінив дату святкування з 23 лютого на цей день, а в липні цього року, було прийнято перейменувати це свято, щоб вітати ще й жінок, які не менше захищають нашу країну від ворогів.

Нагадаємо, що Олена Зеленська" пофестивалила " заради незрячих

Раніше Знай писав, Олена Зеленська навчить українців правильно розмовляти

Також портал Знай писав, що "постаріла" Олена Зеленська знову з'явилася на обкладинці журналу