Як відомо, 14 жовтня відзначається День Покрови, і синоптик Наталка Діденко вирішила розповісти, якої погоди чекати українцям в цей день. При цьому, у більшості попереду багато вихідних, і вже пора будувати плани.

Новий пост вона опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, активним користувачем якої вона є, і регулярно сповіщає українців про зміну синоптичної ситуації.

У найближчі дні не потрібно сподіватися на теплу погоду і дощі, щоб виросли гриби. Все тому що вологий циклон вже в четвер покине територію нашої країни, і втримаються опади хіба що в північно-східній частині України. Також, трохи перепаде і заходу, включаючи сніг в Карпатах.

Грибникам залишається сподіватися тільки на тумани, адже, опадів багато не передбачається найближчим часом. До слова, тумани, дочекавшись зрілої осені, вирішили вийти на вулиці і захоплюють все більше територій, як зазначила Наталка Діденко. Тому, на дорогах потрібно бути обережніше.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також, багато на вихідні зібралися відправитися в невеликі поїздки, і це сміливо можна робити, так як погода дозволяє. Лише доведеться тепліше одягнутися.

Погода в Україні, фото: Facebook в Україні 13 жовтня, фото: Facebook 12 жовтня, фото: Facebook
Погода в Україні, фото: Facebook в Україні 13 жовтня, фото: Facebook 12 жовтня, фото: Facebook

Вдень температура повітря в середньому буде + 8 +13 градусів, а ось вночі похолодає аж до+1 + 6, при проясненнях може і опуститися до мінусів.

У лівобережній частині України також очікується сильний вітер, що додає небезпеки. А ось у Києві до кінця тижня опадів точно не передбачається, і будуть холодні ночі. Від +2 до +5 градусів тепла в темний час доби, і до 13 градусів тепла вдень.

Київ, фото: Знай.ua
Київ, фото: Знай.ua

"Осінь, як осінь - зріла, стримана, з сумочкою, повною блискучих каштанів, з короткою стрижкою, пофарбована в рудий колір, в окулярах через тумани і в високих кросівках, щоб буяти листя. 14 жовтня відзначаємо Покрови, День захисників України, День козацтва, день УПА. Багато сенсiв, сильний важливий день ... " - підсумувала Наталка Діденко.

Нагадаємо, що сонце і заморозки: в Україну "бабине літо" і початок зими прийдуть в один день, коли чекати аномальної погоди. Українцям розповіли про погоду в Україні на середу

Як повідомляв Знай, українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років

Також Знай писав, вдарять морози і випаде перший сніг: в Україні очікується найхолодніша осінь.