Садочки і школи закриють? "Золоті" тарифи на тепло можуть призвести до колапсу

Міський голова Бердянська Валерій Баранов повідомив, що в місті зростуть тарифи на теплопостачання для населення і бюджетних організацій. Таким чином, гігакалорія для населення коштуватиме 2409 грн, відповідно тариф зросте на 32%. У той же час для бюджетної сфери його вартість підніметься на 79%.

Валерій Баранов додав, що на 33,2% зросла вартість електроенергії і на 54% - води. А ці показники впливають на формування тарифу за тепло. Крім того, вартість матеріалів, сировини і палива зросла на 30%. На розвиток підприємства закладено ще 3% рентабельності.

Оплата комунальних послуг, кадр з відео
Оплата комунальних послуг, кадр з відео

Погода 13 жовтня "втопить" надії українців на теплу осінь: діставайте надувні човни

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У середу практично всю територію країни охоплять сильні дощі і невелике зниження температури. Відносно сонячна погода очікується лише в західних областях, але з відчутним похолоданням вночі.

"Циклон прийде з південного заходу. Принесе пристойні дощі в Черкаську, Полтавську, Кропивницький з районами, Миколаївську, Херсонську, частину Дніпропетровської, Крим", - написала синоптик Наталка Діденко в Facebook.

Прогноз погоди, скріншот: Youtube
Прогноз погоди, скріншот: Youtube

Точний пробіг і старий господар: українцям порадили приготуватися до нової процедури техогляду

Українець Вадим Булішев у своєму зверненні до глави держави попросив впровадити "обов'язковий техогляд транспортного засобу для підвищення безпеки на дорогах". Одні з найголовніших вимог українця звучать так: створити державну базу даних і надавати доступ до неї особам, які мають дозвіл від державних органів на проведення техогляду.

Також, для зручності громадян до бази даних належить додати можливість висилки смс з нагадуванням про наближення часу перевірки авто. СМС відправляється на номер телефону поданому при попередньому проходженні ТО. Робимо країну безпечнішою і розвиненішою разом.

У Києві будують нові дороги, фото: 2+2
У Києві будують нові дороги, фото: 2+2

15 українських областей перейшли в "помаранчеву" зону карантину - детальна статистика від МОЗ

За даними на 11 жовтня, в помаранчевій зоні знаходилися Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Луганська, Львівська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області.

Варто зазначити, що з появою вакцини карантинні правила трохи змінилися, і тепер при наявності covid-сертифікатів можна обійти більшість обмежень, які передбачені для "жовтої" і "червоної" зони.

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

Українців, які порушують карантин ,будуть "ловити" камери: де і в яких містах

Вже незабаром в Україні з'являться камери, які фіксуватимуть порушників карантину. Спершу такі камери з'являться в Києві, Харкові чи Дніпрі. Такі камери запрацюють вже з 1 листопада. Ігор Кузін зазначив, що камери встановлюватимуть для проведення пілотного дослідження, яке було ініційовано ВООЗ та підтримано МОЗ.

"Завдяки встановленню відеокамер відбуватиметься деперсоналізована оцінка умовного відсотка дотримання протиепідемічних норм. Тобто в автоматичному режимі зчитується кількість людей, які проходять уздовж камери або зони її дії, і скільки з них в масках, скільки дотримуються дистанції", — зазначив головний санітарний лікар України.

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian