У Міністерстві соціальної політики України повідомили важливі новини для багатьох українців. Справа в тому, що Кабінет Міністрів України прийняв рішення підвищити рівень матеріального забезпечення одержувачів пенсії у разі втрати годувальника, який загинув під час участі в АТО/ООС.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Засідання Кабміну, фото офіційний сайт Кабінету Міністрів України
Засідання Кабміну, фото офіційний сайт Кабінету Міністрів України

"На засіданні Уряду на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського за результатами його зустрічі з представниками родин захисників України, яка відбулася 29.08.2021, щодо розв’язання проблемних питань з пенсійного забезпечення членів сімей загиблих захисників України прийнято постанову Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 3 серпня 2020 р. № 674", якою підвищено рівень матеріального забезпечення одержувачів пенсії в разі втрати годувальника, який загинув під час участі в АТО/ООС.

Зокрема, кожному з непрацездатних батьків, дружині (чоловікові) загиблого захисника України встановлено з 1 січня 2022 р. мінімальну пенсійну виплату по втраті годувальника 7 800 гривень. При цьому ця виплата забезпечуватиметься незалежно від наявності і чисельності інших непрацездатних членів сім’ї, на яких призначена пенсія в разі втрати годувальника.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Підвищення стосуватиметься 2 000 осіб. Пенсійна виплата для них збільшиться в середньому на 2 000 гривень.", — повідомляють в Мінсоцполітиці.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Minfin
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Minfin

Раніше повідомляли, опалювальний сезон пройде "як по маслу": влада придумала, як врятувати українців від підвищення тарифів.

Як повідомляв Знай.uа, Віталій Музиченко з Мінсоцполітики пояснив, як отримати субсидію в опалювальний сезон: від 5 до 10 тисяч.

Знай.uа писав, опалювальний сезон: українцям розповіли, коли стане тепло в квартирах.