Власники старих автомобілів з європейськими номерами стикаються з проблемами легалізації вже на розмитненні.

Як заявляють в UBR, перешкодою для постановки машини на облік часто є виявлені на кузові пошкодження або повна відсутність VIN-коду в ході проходження експертної перевірки. У таких випадках автомобіль підлягає вилученню прямо під час огляду в МРЕВ.

Іноді пошкодження коду може бути результатом корозії, але найчастіше код пошкоджують навмисне. Українців закликають з обережністю купувати в Європі старі авто і уважно оглядати VIN-номери на наявність пошкоджень.

"Самостійну перевірку VIN-номера потрібно зробити ще до зняття автомобіля з обліку. Просто подивіться, чи всі цифри, букви є, такі ж вони, як в техпаспорті, чи немає сторонніх втручань або іржі, яка не дозволить експерту в МРЕВ перевірити цей номер", - повідомив юрист Іван Казачук.

Євробляхи, фото з відкритих джерел
Євробляхи, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Якщо фахівці в МРЕВ порахують, що номер умисно могли пошкодити, правоохоронці заведуть кримінальну справу. Тоді ж конфіскують автомобіль і сплачені при розмитненні гроші водієві ніхто не поверне.

Вирішення такої проблеми існує. Якщо причина полягає в природних змінах, тоді дають експертний висновок, яким підтверджується, що стороннього втручання не було і номер кузова дійсно пошкодився природним способом.

Ну а якщо було втручання і VIN-код все ж підроблений, тут основним завданням буде довести, що це зробив не нинішній власник, і що він лише став жертвою ситуації і думав, що авто легальне.

"Від штрафу в 170 тис.грн власник євробляхи в даному випадку застрахований, тому що це штраф за те, що автомобіль не був розмитнений. А тут виходить така ситуація, що людина розмитнилася, але потім не змогла поставити машину на облік через такі ось моменти по VIN-номеру", - стверджує юрист Казачук.

Нагадаємо, розмитнити євробляху через додаток "Дія": як оформити машину, мопед і навіть причіп онлайн

Як повідомляв Знай.uа, інструктори автошкіл в минулому? Українцям дозволили здавати на права онлайн

Також портал Знай.uа писав, "Розумне табло" або штраф: копи таємно провели експеримент на водіях, результати вразили всіх