За 2022-23 роки на дорогах України кількість камер фото- та відео- фіксації збільшать вдесятеро. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на телеканалі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посилання.

Система відеоспостереження доріг почала працювати торік першого червня. За 15 місяців правоохоронці встановили більше сотні одиниць такої техніки. За цей час порушники отримали 2 313 730 постанов, з них майже два мільйони вже сплачені. До бюджету надійшло 376 мільйонів гривень. «Загальний наш план за 2022-23 роки встановити всього 1500 камер», — каже заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Нині на дорогах України встановлено 118 камер: по чотири у Черкасах і Хусті; по три у Харкові, Чернігові, Житомирі, Запоріжжі, Кропивницькому та Полтаві. По дві камери у Миколаєві, Кривому Розі, Львові та Мелітополі. Всі інші на трасах міжнародного та національного значення.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Експерти кажуть, що для 40-мільйонної країни такої кількісті камер відеофіксації замало. Рік тому, здавалося, що процес встановлення фото- та відео техніки буде швидким, тепер фахівці пропонують встановлювати муляжі об’єктів. «Можна за невеликі гроші поставити муляж такої системи, і водії будуть думати, що там встановлені справжні камери і не порушуватимуть, а справжні системи можна переставляти», — каже урбаніст Дмитро Безпалий.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Але встановлювати обманки поліцейські поки не планують.

Раніше повідомляли, українців з "євробляхами" попередили про масову відмову в розмитненні: ні продати, ні кинути.

Як повідомляв Знай.uа, у Харкові євробляхер на ходу пускав димні пастки: "Придумали, як на камеру не потрапити...".

Знай.uа писав, розмитнити "євробляху" тепер можна онлайн: витратите 20 хвилин.