В Україні температура повітря вдень поки що триматиметься на плюсових позначках. Морозів у світлу частину доби на нашій території поки що не очікують. Про це стало відомо зі слів синоптика Укргідрометцентру Наталії Птухи, яка дала інтерв’ю програмі «Новий день», що виходить на «Радіо НВ».

За словами синоптика, погода в Україні залишатиметься спокійною. Морози поки що можливі лише вночі.

«Варто зазначити, що в прогнозі ви не почуєте слово "заморозки", тому що це явище в цьому осінньому сезоні вже не актуальне, адже вегетація рослин практично скрізь для аграріїв вже закінчилася. Тому, починаючи з 7 жовтня, якщо температура повітря і ґрунту буде опускатися нижче нуля або близько нуля, то це вже буде просто мороз», - наголосила синоптик.

Осінь в лісі, скріншот: YouTube
Осінь в лісі, скріншот: YouTube

Вона пояснила, що таким чином природа вже налаштовується на зиму, на більш низькі показники температури повітря.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За прогнозом Птухи, холодні й сухі вихідні 9 та 10 жовтня зміняться таким же понеділком 11 жовтня.

Температура повітря вночі коливатиметься від +4 тепла до -2 морозу. Тільки в південно-східних областях навіть вночі буде без морозів - приблизно 2-8 градусів вище нуля.

Вдень буде сонячно і сухо, від +9 до +15, на Закарпатті - до +17.

Осінь. Фото: znaj.ua
Осінь. Фото: znaj.ua

Однак уже з наступного тижня осінь змінить свій характер – з вівторка до України увірветься циклон, який принесе з собою дощі, а в Карпати – сніг.

Нагадаємо, перехід на зимовий час: коли і куди переводити стрілки і як це вплине на здоров'я українців

Як повідомляв Знай.ua, лютий у жовтні: в Україні кілька днів триматимуться морози, тумани та шквальний вітер

Також Знай.ua писав, чи можна розсікати на самокаті в заморозки: експерти відповіли на поширене питання