Київська влада знайшла, як не підвищувати тарифи на гарячу воду і тепло в наступаючому опалювальному сезоні, і вирішила підвищити статутний капітал "Київтеплоенерго" на 2 млрд гривень.

Це, на думку представників мерії, позбавить жителів столиці пройти опалювальний сезон без будь-яких катаклізмів і підвищення діючих тарифів. Відомо й те, що в медичних закладах, дитячих садках та школах Києва подали тепло, адже, за словами Віталія Кличка, місто повністю (технічно) готове до початку опалювального сезону.

Опалювальний сезон 2021-2022, скріншот: YouTube
Опалювальний сезон 2021-2022, скріншот: YouTube

Але ось фінансово столиця виявилася не готова до стрімкого зростання ціни на газ, як і інші міста України. Вона збільшилася у вартості аж у 8 разів. Були перераховані витрати на виробництво після значного підвищення цін, бо тарифи на ці комунальні послуги не змінювалися протягом двох років.

Тому заступник голови КМДА Петро Пантелєєв і вважає, що підвищення статутного капіталу — хороший вихід з цієї ситуації, що дозволить утримати тарифи в прийнятних рамках.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Опалювальний сезон 2021-2022, скріншот: YouTube
Опалювальний сезон 2021-2022, скріншот: YouTube

"Рішення про збільшення статутного капіталу теплопостачальної компанії Київтеплоенерго - це один з антикризових кроків в інтересах споживачів. Ми зможемо забезпечити старт опалювального сезону і не допустити зростання тарифів на тепло для населення", - зазначив він.

Опалювальний сезон, фото: скріншот з відео
Опалювальний сезон, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, тарифи на газ полетять у небеса вже цього місяця: експерт дав сумний прогноз

Як повідомляв "Знай.ua", українці виявили дивина в побутовому газі, нічого не можна приготувати: "Чекаємо пожеж..."

Знай.ua писав, Віталій Музиченко з Мінсоцполітики пояснив, як отримати субсидію в опалювальний сезон: від 5 до 10 тисяч