У Службі безпеки України заявили про викриття корупційної схеми. Справа в тому, що посадові особи військового медичного закладу вимагали великі суми грошей з військових та учасників бойових дій АТО/ООС за проходження військово-лікарської комісії та отримання статусу інваліда.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби СБУ на офіційному порталі ssu.gov.ua.

Затримання на хабарі, фото: СБУ
Затримання на хабарі, фото: СБУ

За інформацією відомства, також викрито схеми з надання інвалідності різних категорій за фіктивними документами. Вартість таких "послуг" становила від $1500 залежно від ступеня розладів.

За даними СБУ, посадові особи медзакладу налагодили механізм вимагання грошей у військовослужбовців та учасників бойових дій АТО/ООС за проходження військово-лікарської комісії та отримання статусу інваліда.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Затримання на хабарі, фото: СБУ
Затримання на хабарі, фото: СБУ

Слідчі заявили, що також отримані дані про застосування схеми надання інвалідності різних категорій за фіктивними документами. Вартість таких послуг становила від $1500 (приблизно 39,500 гривень), залежно від ступеня розладів.

Затримання на хабарі, фото: СБУ
Затримання на хабарі, фото: СБУ

За попередніми підрахунками СБУ, збиток, нанесений держбюджету України в результаті дії цієї схеми, перевищив 20 млн грн. Правоохоронці повідомили, що затримали одного з фігурантів справи під час отримання другої частини хабара, йому оголосили про підозру. Співробітники СБУ провели обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів.

Раніше повідомляли, росіянин вліз у тисячні борги через українських копів: хотів до Києва, але потрапив на хабар.

Як повідомляв Знай.uа, осінній призов в армію 2021: скільки юнаків взують в Берци і підстрижуть "під нуль".

Знай.uа писав, український лікар допомагав отримати COVID-сертифікати без щеплень: отримував величезні хабарі.