Сьогодні, 9 жовтня 2021 року, в Україні відзначають Покровську поминальну суботу, яка є днем спогадів про померлих родичів.

"Відстань" між нашим і загробним світом скорочується, тому є можливість підтримати пішли, але сильно улюблених. І в цьому допоможе найсильніша молитва на цей випадок.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

***

Господь, Пастир наш, прийми в Царство Своє рабів грішних (імена). Упокій душі їх і прости їм гріхи вільні і мимовільні. Почуй молитву мою, негідного раба Твого, щоб увійшли душі близьких мені людей в Рай. Прости і мені помисли нечисті і гріхи, щоб зустрів я всіх близьких в житті вічного. Амінь.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

***

Молитва, фото Facebook Православна церква України
Молитва, фото Facebook Православна церква України

Найголовніше в цей день сходити на кладовище, якщо є можливість, і привести в порядок могили рідних, щоб там все було чисто і адекватно. Ті віруючі, які відносяться до греко-католицької церкви, зазвичай ставлять зажену поминальну свічку на могилу. Православні роздають Печиво, Цукерки та інше дітлахам і людям похилого віку, щоб пом'янути загиблих.

Сьогодні заборонено замовляти панахиду, якщо людина самостійно позбавила себе життя, або ж якщо вона не вірила в Господа. Священнослужителі ще й закликають людей йти на кладовище, хоча хтось вважає, що цього робити абсолютно не можна в цей день.

Церква - фото Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир
Церква - фото Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир

Нагадаємо, Ієромонах Митрофан заявив, що ікона - це вікно в невидимий світ, в який ми прагнемо

Як повідомляв Знай.ua, Сергія Радонезького: що обов'язково треба зробити в найбільше свято перед Покровою

Також Знай.ua день Пресвятої Богородиці словенської - 6 жовтня: як з'явилося свято і що не прийнято робити