На офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про впевнену роботу Національної поліції протягом останніх двох тижнів.
МОЗ повідомило, що за 14 днів вдалося скласти понад 12 тисяч постанов через відсутність захисних масок. Але ж Україна зараз знаходиться на "жовтому" рівні епідемічної ситуації, і може переступити цю лінію в гіршу сторону через високі показники.

Люди на вулиці, фото: Знай.ua
Люди на вулиці, фото: Знай.ua

"Складено 1 137 адміністративних протоколів за порушення правил карантину та 12 436 постанов про перебування осіб у громадських місцях без захисних масок. За порушення карантинних правил передбачена відповідальність у вигляді штрафу. З часу початку карантину поліцейські винесли 368 655 постанов через перебування у громадських закладів осіб без засобів індивідуального захисту", - йдеться у публікації.

Після цього МОЗ вказало конкретні цифри - найбільша кількість постанов стосувалися працівників різних установ і підприємств.

Коронавірус, скріншот: Youtube
Коронавірус, скріншот: Youtube

"Це про ті маски, що захищають від пилу?", "Браво, сподіваюся не переробилися від такого важкого завдання", "Хоч чимось скарбницю поповнять", - пишуть користувачі в коментарях.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Нагадаємо, від 34 до 170 тисяч штрафу, або позбавлення волі: у МОЗ розповіли про покарання за підробку довідки про щеплення від Covid-19

Як повідомляв "Знай.ua", Сovid-сертифікати стануть обов'язковими: кілька областей України можуть перейти в "червону" зону

Знай.ua писав, у Києві посилили карантинні обмеження: що буде заборонено вже з сьогоднішнього дня