Лікарі кажуть, що від осені й аж до весни українцям слід шукати додаткові джерела вітаміну D, який ще називають вітаміном сонця.
Про це повідомляє ТСН.
Коли в організмі людини не вистачає вітаміну D, починає погано засвоюватися кальцій. Також імунна система мож працювати зі збоями. Дефіцит цього вітаміну це прямий вплив на міцність зубів, кісток, нігтів, стан волосся.

Станіслав Кравчук, скріншот із відео
Станіслав Кравчук, скріншот із відео

Лікар-терапевт Станіслав Кравчук каже, що після літа кількість вітаміну D значно краща, однак не у всіх. Якщо ви багато часу проводили у приміщенні й спеціально ховалися від сонця більш за все, що в організмі буде дефіцит цього вітаміну.

Олена Михайленко, скріншот із відео
Олена Михайленко, скріншот із відео

Ендокриологиня Олена Михайленко каже, аби підвищити кількість вітаміну D в організмі варто вживати більше морської риби (найбільша концентрація в лососі). Також він є у червоному м'ясі, яловичій печінці, яєчних жовтках та молочних продуктах, це і твердий сир, і вершкове масло.
Чи потрібно додатково вживати вітамін D і якій саме дозі потрібно консультуватися з лікарем, попередньо здавши аналіз, який покаже його кількість в організмі. Бо у цій ситуації краще не впадати у крайнощі, адже надлишок вітаміну D так само небезпечний, як і його недостатність.

Також Знай повідомляв, що у дітей відмовляють нирки: експерти залізли у водогін українців і обімліли. Забруднена питна вода згубно впливає на здоров’я людини

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще