Відомий український педіатр, кандидат медичних наук, письменник, а також ведучий шоу "Школа доктора Комаровського" пояснив, що робити з частими бронхітами у немовлят.

За словами однієї з читачок його сторінки в Instagram, її молодшому синові - 11 місяців. Дитина дуже часто хворіє на простудні захворювання, особливо бронхіт - чи не кожен місяць. При цьому кожен раз йому призначають антибіотики.

"Все б нічого, але ці хвороби стали вже насторожувати. Синок народився доношеним, пологи пройшли благополучно. Він досі на грудному вигодовуванні. У чому ж може бути причина? Можливо, старша дочка (їй 6 років) постійно приносить всякі інфекції з садка? Але вона ж так часто сама не хворіє. Здавали аналізи сечі і крові – все в нормі. Дуже хотілося б позбутися від цих нескінченних хвороб. Але як? Може, звернутися до імунолога або почати загартовування дитини? Адже так його шкода, особливо, коли йому колють уколи», - нарікає мати немовляти.

У відповідь Комаровський нагадав, що застуда — це хвороба, пов'язана з переохолодженням. І вкрай сумнівно, що 11-місячна дитина щомісяця замерзає і тому хворіє на простудні захворювання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ясно, що ваш бронхіт, швидше за все, інфекційний, і інфекції майже напевно приносить з садка старша дочка. Які це інфекції? У переважній більшості випадків ГРВІ, тобто гострі респіраторні вірусні (!) інфекція. Вірусні інфекції ніколи і ні за яких обставин не лікуються антибіотиками, тим більше в ін'єкціях. Головне, що ви повинні зрозуміти: дитина при нормальному лікуванні не особливо боїться ГРЗ, набагато більше навантаження на організм — це саме лікування ГРЗ ліками», - зазначає лікар.

Дитина в лікарні
Дитина в лікарні

Він додав, що нормальне лікування ГРЗ-це створення умов, в яких дитина з мінімальними втратами для здоров'я впорається з хворобою

"Поменше годувати, побільше поїти, підтримувати режим прохолодного повітря, промивати ніс сольовими розчинами. У переважній більшості випадків цього достатньо, щоб дитина благополучно одужав за 4-5 днів. Якщо вам вистачить витримки і вміння «лікувати» ГРЗ, щоб не використовувати ліки, то нічого робити не треба», - радить Комаровський.

Він додав, що мамі доведеться «не гартувати... а самій читати, розбиратися, розуміти, які бувають хвороби і що треба робити».

Раніше повідомляли, уникайте високої трави і не ходіть босоніж: як уникнути укусу змії, поради доктора Комаровського.

Як повідомляв Знай.uа, користь і шкода щавлю: дієтолог повідала про всі властивості "вітамінно-мінеральної бомби".

Знай.uа писав, Євген Комаровський назвав найнебезпечніші місяці в житті малюка.