Заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко заявив, що українці повинні вчасно отримати субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальному періоді.

Про це повідомили на сторінці Мінсоцполітики у фейсбук.

Музиченко зазначив, що у Мінсоцполітики стежать за виплатою субсидій українцям. До того ж напередодні опалювального сезону проводиться моніторинг ситуації щодо нарахування субсидій у регіонах.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

"Ми повинні зробити все для того, щоб в опалювальному періоді люди вчасно отримали субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг", - підкреслив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Наразі в Україні понад 2,5 млн сімей вже оформили житлову субсидію і отримують відповідну підтримку від держави. Лише ща останній тиждень до органів соціального захисту населення надійшло понад 32 тис. заяв стосовно оформлення житлових субсидій.
У Мінсоцполітики зазначили, що орієнтовно у цьому опалювальному періоді середній розмір субсидії становитиме близько 1900 – 2000 грн на домогосподарство. Лише в окремих випадках житлові субсидії можуть сягати і 5,7 або 10 тис. грн. У першу чергу це стосується багатодітних сімей, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

Субсидія, скріншот: Youtube
Субсидія, скріншот: Youtube

Як отримати субсидію:
- звернутися до представника територіальної громади або ЦНАПу,
- звернутися до органу соціального захисту населення,
- відправити документи через "Укрпошту",
- онлайн на сайті Мінсоцполітики (потрібно мати електронні засоби ідентифікації).