Незабаром українці почнуть отримувати газ за новою схемою. Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" створила балансуючу групу, в рамках якої з 1 жовтня продаватиме газ побутовим споживачам.

Про це сказав голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк в інтерв'ю одному з телеканалів.

Валерій Тарасюк зазначив, що "Нафтогаз України" не може на сто відсотків передбачити споживання газу, тому постачальники можуть об'єднуватися в балансуючу групу.

Опалення, фото Мінфін
Опалення, фото Мінфін

"Наприклад, у одного постачальника споживачі спожили більше, а в іншого менше. Для того, щоб не нести відповідальність за ці небаланси, тому що вони дорогі, постачальники об'єднуються і визначають одного відповідального", - пояснив Тарасюк.

Саме таку систему створив НАК "Нафтогаз" майже з усіма постачальниками, які постачають газ населенню. Ціна газу для всіх компаній в рамках балансуючої групи встановлена на рівні 7,42 грн за куб. м.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Що буде з ціною на газ:

Балансуюча група являє собою об'єднання учасників ринку, в якому "Нафтогаз Україна" несе відповідальність за баланс (в даному випадку газу) для всіх інших учасників.

опалення, скріншот з відео
опалення, скріншот з відео

Зазначимо, що для побутових споживачів зараз річна пропозиція ціни газу від 7,96 до 13,5 гривні за кубометр, а для підприємств теплокомуненерго "Нафтогаз" пропонує трирічні контракти за ціною 7,42 гривні за кубометр на перший рік.