Прямо з Донбасу прийшли новини про те, що бійцю бригади "Холодний Яр" Олександру Рибальченку поставили хрест біля місця його загибелі. У Олександра був позивний" Пломба", захисник України підірвався на міні в лютому 2018 року під час розвідки. Побратими повернулися в район і увічнили його пам'ять хрестом.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-центру бригади "Холодний Яр" в мережі Facebook.

Бригада "Холодний Яр", фото: Facebook
Бригада "Холодний Яр", фото: Facebook

"Моє знайомство з історією Олександра, з його сім'єю відбулося в 2019 році. Я сам з Луганської області, ми земляки. І в 2019 році ми з Спілкою ветеранів АТО допомагали родинам загиблих, відвідували їх. І ми приїхали в те село, де жив Олександр, познайомилися з його сім'єю, з бабусею і дідусем, які виховують онуків. Він був своїм чотирьом молодшим братам як батько, був прикладом для них. Я тоді не знав, ні з якої він бригади, військової частини. А потім, коли я почав службу в 93-й, потрапив в цей підрозділ, по розмовах хлопців про "пломбу" я зрозумів, що це і є той хлопець, чию сім'ю ми відвідували!", - зазначив капелан підрозділу Євген.

Він також передав розповідь його командира про те, як Олександр забезпечував вихід своїх товаришів з-під удару, ризикуючи життям.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Бригада "Холодний Яр", фото: Facebook
Бригада "Холодний Яр", фото: Facebook

"Це була людина, яка дійсно здатна на самопожертву. Це був той воїн, який віддав своє життя і завдяки таким людям зберігається життя інших. На жаль, війна триває, ми продовжуємо нести службу і нехай наше життя і наша служба будуть гідними. Душу і тіло ми положим за нашу свободу і покажемо, що ми, браття, козацького роду. За таких обставин ці слова набирають особливого значення", - додав Євген.

Олександра Рибальченка було поховано 4 лютого 2018 року в селі Коржовому на Луганщині. Без Олександра залишилися бабуся, дідусь, чотири брати, вагітна на той час цивільна дружина. Відомо, що 26 червня 2018 року у нього народився син.

Публікація бригади "Холодний Яр", скріншот: Facebook
Публікація бригади "Холодний Яр", скріншот: Facebook

Публікація бригади "Холодний Яр", скріншот: Facebook
Публікація бригади "Холодний Яр", скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, донька зірвалася на фронт рятувати батька-героя, дізнавшись про важку травму: "5 днів дзвонила в сльозах".

Як повідомляв Знай.uа, Володимир Зеленський вшанував пам'ять загиблих предків під час Другої світової війни: "Трагедія Бабиного Яру торкнулася кожного".

Знай.uа писав, "Чим АТОшник краще за мене?": депутат Порошенко нарвався на скандал у битві за землю.