Величезна комета, діаметр якої досягає 100 кілометрів, мчить до Сонячної системи на величезній швидкості. Про це пише 7news, посилаючись на дані астрономів.

Як повідомляється, комета Бернардинеллі-Бернштейн, названа на честь відкрили її в червні 2021 року вчених Педро Бернардинеллі і Гарі Бернстайна, є однією з найбільших з коли-небудь виявлених. Вона увійде в нашу Сонячну систему протягом найближчого десятиліття.

Прогнозується, що комета C / 2014 Un271 наблизиться до землі так само близько, як орбіта Сатурна, в січні 2031 року.

Комета, скріншот: YouTube
Комета, скріншот: YouTube

Коли комета була вперше ідентифікована, у звіті описувався шлях комети як "надзвичайно подовжена орбіта, що йде всередину від далекого хмари Оорта протягом мільйонів світлових років".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

У звіті говориться, що хмара Оорта приблизно в 29 разів більше відстані між Землею і Сонцем.

Коли комета ввійде в нашу Сонячну систему, вона буде на відстані трохи більше однієї третини цієї відстані від Землі.

Астрономи, скріншот: YouTube
Астрономи, скріншот: YouTube

Це дуже далеко - комету не можна буде побачити неозброєним оком. Але ті, кому пощастить мати під рукою телескоп, зможуть мигцем її побачити.

В останній раз вона входила в Сонячну систему приблизно 3,5 мільйона років тому, кажуть астрономи - це означає, що її розглядають як «нову комету».

Нагадаємо, троє в космосі, не рахуючи мільярдера: розпочався перший туристичний політ ракети SpaceX

Як повідомляв " Знай.ua", до землі на лютій швидкістю летить "нещасний випадок" з глибокого космосу: холодний, великий і дуже старий

Знай.ua писав, астронавти замовили піцу на борт МКС - "Доставщику додати до зарплати!"