У різних містах ціни кардинально різняться

Такої напруженої атмосфери, як сьогодні, в сесійній залі Верховної Ради не було давно. Несподіване відсторонення Дмитра Разумкова від "крісла" Голови Парламенту виявилося не єдиною гострою подією. А причиною тому стала разюча різниця в жовтневих платіжках за газ – в більшості міст замість обіцяних Урядом 7,99 грн українці платять по 10-13,5 грн за кубометр. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

До 70 % вищі за обіцяне: "Це абсурд"

Парламентарі звернулися до керівництва Уряду з вимогою невідкладно врегулювати необґрунтовані стрибки вартості газу у різних регіонах України.

А у найближчі кілька днів вони чекатимуть пояснень від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у стінах Парламенту – про це заявили представники одразу кількох політичних партій.

"Меморандум, підписаний між місцевими органами самоврядування, Урядом і ще кимось – це абсурд, який нічого не вирішує. Його підписали всього кілька мерів, інші виконкоми і ради затвердили тарифи від 30 до 70 % вищі для людей і в 2-3 рази вищі для бюджетних установ, дитсадків, лікарень. Вимагаємо негайно зібрати мерів разом із Урядом, щоб зупинити цей "бєспрєдєл"", - зазначила з трибуни Юлія Тимошенко.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Юлія Тимошенко - скріншот
Юлія Тимошенко - скріншот

В свою чергу, днями прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що більшість постачальників вже уклали договір із закупівельною ціною у розмірі 7 грн 42 коп за кубометр газу.

"У місцевих керівників немає підстав підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду. Вже 70 % теплокомуненерго уклали 3-річні контракти з "Нафтогазом"", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу в сесійній залі.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Українці у розпачі: "Лохотрон працює…"

Свіжі жовтневі розцінки лише доводять заяви парламентарів – в переважній більшості міст не побачити заявлених в Кабміні сум.

Тарифи на природний газ для населення, в середньому, коливаються від 9,5 до 13 грн за кубометр.

Вартість газу, жовтень - скріншот
Вартість газу, жовтень - скріншот

А в Житомирській області зафіксовано рекордний на сьогодні показник у 13,5 грн/м3 – а це майже вдвічі більше обіцяної вартості у 7,99 грн.

Вартість газу, жовтень - скріншот
Вартість газу, жовтень - скріншот

Тож не дивно, що за лічені дні соцмережі охопила масштабна хвиля обурень.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

"Скільки можна знущатися над людьми. Все підвищують ціни, пенсія як була 2200 така і є, комуналку місцева влада підвищить - він всіх не може проконтролювати", - обурюється автор одного з коментарів Валентина Недошивко.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

А космічні рахунки за опалення, що приходили українцям минулої зими, тисячі громадян пам'ятають й досі.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

"Так президент же обіцяв в два рази знизити ... а тепер не будуть підвищувати .... типу нате вам кістка ... поки їжте .... лохотрон працює", - пише користувач Юрій Буцький.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.