1 жовтня 2021 року в Україні повноцінно запрацювала система автоматичного зважування автомобілів у русі.

Відбувається це за допомогою Weight in Motion (WiM) комплексів. Вони вже дали перші плоди, був виписаний максимальний штраф за перевантаження в розмірі 51 тисячі гривень через порушення габаритно-вагових норм. Перевищення склало цілих 39% допустимого навантаження на вісь. Про це повідомляти Міністерство інфраструктури.

бензин, паливо, дизпаливо, фура, вантажівка // фото Getty Images
бензин, паливо, дизпаливо, фура, вантажівка // фото Getty Images

"Символічно, що перший автоматичний штраф за перевантаження — відразу максимальний. Вантажівка рухалася з перевищенням на 39% допустимого навантаження на вісь. Це ще раз доводить, що функція контролю є ключовим у питанні збереження об'єктів великого будівництва", - йдеться на офіційному сайті.

фура, вантажівка, далекобійник // фото Getty Images
фура, вантажівка, далекобійник // фото Getty Images

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перевірка навантаження транспорту на дороги за допомогою системи WiM відбувається 24/7. На дорожнє покриття було встановлено спеціальне обладнання, яке також знаходиться на спеціальних металоконструкціях над дорогою. За допомогою датчиків можна зафіксувати вагу, номерні знаки і габарити транспортного судна.

Сума нереальних штрафів протягом тестового режиму склала цілих 879 мільйонів 274 тисяч за 25166 порушень. Робота системи проходила з червня по вересень. Таких майданчиків спорудили 52 по всій країні, проте частота порушень знизилася десь в три рази.

черга вантажівок, фото: РБК-Україна
черга вантажівок, фото: РБК-Україна

Нагадаємо, в ПДР внесли нові штрафи для пішоходів: як не залишитися винуватим, потрапивши під колеса

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні з'явився "чемпіон" з п'яної їзди, ловлять вже втретє за рік: "Небезпечний для суспільства"

Знай.ua писав, штрафи 255 гривень: у ПДР внесли покарання для пішоходів, чого категорично не можна робити