Відомий український синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода в Україні на цих вихідних. Перші субота та неділя місяця принесуть чимало сюрпризів.

Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, де регулярно сповіщає українців про зміну синоптичної ситуації.

Спочатку Наталка Діденко заговорила про таке цікаве метеорологічне явище як заморозки. Важливо знати, чи вкриє небо вночі хмарами, адже, вони можуть перешкодити проникненню температурних мінусів.

Хмарність зараз над Західною Україною, і саме там вони будуть малоймовірні. Після літа українські моря ще теж теплі, і тільки починають підлаштовуватися під температурні умови.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Велика частина країни все ж буде вночі мерзнути, і все через заморозки в грунті землі і вітрі.

Вдень в суботу та неділю поки що можна ще відмінно погуляти, адже температура повітря в середньому складе +11+16 градусів тепла, а на заході країни і зовсім прогріється до 18 градусів.

Погода на вихідних, фото: Facebook
Погода на вихідних, фото: Facebook

До всього цього додасться ще й підвищений атмосферний тиск, суха погода, сонце, і неймовірно красиві ранкові тумани.

Киянам на вихідних також вкрай пощастило, так як дощу у них не передбачається. Вдень температура повітря може прогрітися до 15 градусів тепла, хоч і вночі буде не так симпатично. Там градусник покаже символічні +1+4 градуси, разом з заморозками.

"Загалом, пощастить в цей уїк-енд тим, хто гуляє весілля - і горжетку красиву можна накинути на голі плечі, і продукти не будуть псуватися)) вихідні обіцяють хороші синоптичні умови-треба тільки одягнутися згідно з прогнозом і подивитися сьогодні ввечері, куди завтра відправитися краще, на город або в якийсь Національний парк" - повідомляє Наталка Діденко. Не потрібно втрачати можливості, так як такого моменту вже може і не бути в цьому році.

Нагадаємо, глобальне потепління вже впливає на рослини України - чи будемо збирати банани під Києвом

Як повідомляв Знай.uа, українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років

Також Знай.uа писав, вдарять морози і випаде перший сніг: в Україні очікується найхолодніша осінь