Щороку, як тільки починається осінній або весняний призов в армію, знаходяться молоді люди, які хочуть "відкосити" від служби. Спроби, зазвичай, успіхом не закінчуються, але іноді вони бувають дуже незвичайні. Зараз настала осінь, а значить багатодітні матері-одиначки, вагітні дівчата без партнера отримають шанс вийти заміж за молодого хлопця, який запропонує їм руку і серце. Такий шанс отримають навіть ... самотні бабусі.

Про курйозний випадок розповів портал АрмияInform. Кілька років тому 22-річний призовник з Вінницької області одружився зі своєю 80-річною бабусею, вона інвалід I групи. Ця історія досі є фаворитом в топі відмазок від служби армії.

призов в армію, скріншот з відео
призов в армію, скріншот з відео

Дата весілля "випадково" збіглася з днем, коли наречений приніс документи в міський комісаріат. У щирість раптово виниклих почуттів мало хто вірить, але з юридичної точки зору все в порядку.

Військовий комісар Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Сергій Клявлін розповів, що хитрі молоді люди намагаються піти від військової служби за допомогою лікарів. Інші придумують фантастичні і абсурдні ідеї як не піти служити.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Наприклад, був випадок, коли призовник відмовився йти на службу, "заборонив рабин", хоча приводом не йти в армію це не є. Також поширеним методом спроби ухилитися від строкової військової служби є тимчасова зміна місця проживання. Призовники переїжджають до друзів або родичів, а про місце знаходження не повідомляють. Деякі у військкоматі змінюють сексуальну орієнтацію.

Призовники, кадр з відео
Призовники, кадр з відео

Деякі просто збігають зі збірного пункту. Якщо користуватися цим методом, хлопці можуть створити собі проблеми. Так як з моменту призову в армію він вже військовослужбовець і самовільно залишати місце служби він не має права, це буде кваліфікуватися як порушення українського законодавства, так як людина не виконує свій конституційний обов'язок. За це передбачена кримінальна відповідальність.

Ховатися від вручення повісток також марно. Отримав юнак призовного віку чи ні, він зобов'язаний з'явитися до військкомату для з'ясування придатності до військової служби. Він буде зобов'язаний пройти медичну комісію і, можливо, його визнають непридатним для служби за станом здоров'я. Крім висновку лікарів, отримати відстрочку або зовсім не проходити військову службу можна, наприклад, якщо юнак отримує вищу освіту, тоді він отримує відстрочку. Якщо у вузі є військова кафедра, вона може звільнити від строкової служби, дати військовий досвід і отримати первинне звання.

На думку комісара, в суспільстві завжди знайдуться ті, хто не хоче служити в армії, але порушувати закон – справа небезпечна і марна. Адже за вчинки доведеться відповідати

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про осінній призов в армію 2021: скільки юнаків взують в Берці і підстрижуть "під нуль"

Також "Знай.иа" повідомляв, українських призовників запроторили в "Радянську" Армію: дивитися соромно

Як повідомляв портал «Знай.иа", "відчула запах пороху": "Умка" вирушила на Донбас кухарем, але стала жінкою-солдатом