Експерти розповіли, як можна на око визначити, скільки калорій у вашій порції їжі. Ідеально підійде для тих, хто намагається боротися із зайвою вагою.

Всім відомо, що від розміру вашої порції залежить успіх боротьби із зайвою вагою, і тому потрібно знайти свою міру, думати про калорії.

Коли справа підходить до схуднення, багато роблять помилку, і абсолютно не дивляться на розмір порції. З її допомогою можна заощадити багато часу.

М'ясо, фото: Unian
М'ясо, фото: Unian

Згідно з керівництвом британського фонду харчування, норму їжі можна відміряти на око, і для цього відмінно підійде ваша долоню і столова ложка.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Крім того, обов'язково, як стверджують експерти, має бути не менше п'яти порцій фруктів і овочів. Одна повинна поміститися в долоню руки.

Фрукти, скріншот: Youtube
Фрукти, скріншот: Youtube

Однак, з цими продуктами досить складно набрати зайві калорії. В основному вони набираються з м'ясом, сиром, а також іншими солодощами. Відповідно, підхід повинен бути особливим.

Запечені макарони з курятиною, кадр з відео
Запечені макарони з курятиною, кадр з відео

Одна порція м'яса становить половину вашої жмені. Діє даний спосіб і для інших продуктів, які особливо калорійні, включаючи рибу. Макарони, рис і картопля також досить ситний продукт, і головне з ними бути обережніше. Їх повинно бути не більше 2 жмень в день.

Корисні продукти харчування, скріншот YouTube
Корисні продукти харчування, скріншот YouTube

Насолода. Вони максимально калорійні, і вимірювання тут не допоможе. Кращим варіантом, як відзначають експерти - максимально себе обмежити в цьому питанні.