В Україні фальшиві купюри почали потрапляти в обіг, підробки замість справжніх купюр можна отримати навіть у банкоматах.

Про це повідомляє "Сьогодні".

Зараз в Україні фальшиві гроші почали масово потрапляти в обіг і вже заполонили навіть банкомати. Замість справжніх гривень вони видають українцям кольорові папірці.

Зараз придбати підроблені гроші пропонують чи не у всіх соціальних мережах. Купюри надсилають поштою і запевняють: на фальшивках є всі водяні знаки та їх приймають навіть банківські термінали. За 3000 фальшивих гривень просять 750 справжніх.

банкомат, скріншот з відео
банкомат, скріншот з відео

Через це у найбільшій зоні ризику маленькі магазини, адже тут найчастіше люди намагаються поміняти фальшивки на справжні купюри.

"Ці банкноти спеціально заточені під певні термінали. Тобто людина купує, наприклад за 5000 гривень 20 000 фальшивих і погашає свій кредит через термінал", – пояснює експерт з безпеки Руслан Болгов.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

А це означає, що будь-хто може отримати фальшивку, навіть не знаючи про це. Тому що саме готівкою терміналів фінустанови заповнюють банкомати.

Банкомат ПриватБанку, фото: Знай.uа
Банкомат ПриватБанку, фото: Знай.uа

Якщо ж ви раптом зняли у банкоматі фальшиві гроші, то неодмінно звертайтеся до фінустанови, якому належить банкомат. Користуватися такими купюрами не варто, адже в Україні за це є покарання – до 7 років за ґратами.

Нагадаємо, ПриватБанк шукав підробки серед доларів, але залишив українця без грошей: "Тікайте подалі...". Купюру просто забрали і відмовилися віддавати, аргументуючи такі дії нібито "перевіркою"

Раніше Знай писав після виплати 4800 грн кредиту українка отримала борг у 120 тисяч: "швидкі позики" довели до крайніх заходів. З таким фінансовим "свавіллям" боротися можуть тільки професійні юристи

Як повідомляв Знай, українка в "Ощадбанку" ледь не втратила останні гривні - в касі "з'їдають", як в банкоматі: "За що?".