Як заощадити на опаленні 50%: мешканці багатоповерхівки показали приклад всій Україні

У Прилуках, що на Полтавщині, мешканці п'ятиповерхівки з ОСББ "Земська, 39" провели енергомодернізацію будинку. Завдяки цьому їм вдалося вдвічі знизити витрати на опалення. Раніше в цій п'ятиповерхівці були старі вікна і двері, що протікають труби, а також низька температура в квартирах, а нині — утеплений фасад і трубопроводи гарячої води і тепла, а також модернізована система опалення і нові вікна і двері в місцях загального користування.

Вартість проекту енергомодернізації становить 4,2 млн грн, з яких близько 2,97 млн грн, або 70%, грант в рамках програми "Енергодім".

Фото:  Еefund.org.ua
Фото:  Еefund.org.ua

Запасаємося дровами і пелетами: як не потрапити на "гачок" шахраїв - поради експертів

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Крім вибору точки продажу бажаних запасів деревини на зиму, варто подбати і про доставку товару. Розцінки по Київській області, в середньому, становлять 750 - 900 грн за 3 тонни вантажу. До того ж, часто за вантажника доводиться доплачувати окремо – від 110 до 140 грн за годину його роботи.

"Перш, ніж робити замовлення, раджу перевірити вказаний в оголошенні номер. Вбити в пошуку і подивитися, чи не згадується він в негативних коментарях або форумах. І не варто відразу вносити повну передоплату-бувають випадки, коли шахраї беруть всі 100%, а за товаром навіть не приїжджають", - зазначає консультант компанії-постачальника Київської області Руслан Козич.

Скріншот - дрова
Скріншот - дрова

Погода 30 вересня нагадає українцям про зиму: ловіть перші морози

У четвер погода в країні буде хоч і сонячною, але принесе перші заморозки. У центральних, північних і східних областях вночі буде мінусова температура, максимум -3. Незначні дощі проллються лише в західних регіонах.

"30 вересня без опадів, тільки згаданий атмосферний фронт може вплинути на невеликі дощі і щільну хмарну територію України вздовж західного кордону. Вночі настануть морози! Найхолодніша виявиться Північно-східна частина", - написала синоптик Наталка Діденко в Facebook.

Погода в Україні, фото з pxhere
Погода в Україні, фото з pxhere

В Україні злетіли ціни на овочі на тлі "золотої" комуналки

В Україні відчутно зросли ціни на овочі. Наприклад, тепер вартість самих бюджетних томатів сорту "Сливка" коштує 20 гривень, хоча ще кілька днів тому кілограм можна було придбати за 10 гривень.

Дорожчі сорти томатів також подорожчали, за ті що стояли 25-30 грн, тепер доведеться віддати 35-50 грн за кілограм. Огірки подорожчали до 20-25 грн за кілограм. Кабачки зараз коштують до 25 грн за кілограм, в той час як тиждень тому ціна була в межах 10 грн за кіло. Баклажани з 18 гривень зросли до 35. Перець можна купити за 12-18 грн. Червоний і жовтий - за 30-50 грн.

Ранні овочі на ринку
Ранні овочі на ринку

Володимир Зеленський привітав Андрія Шевченка з 45-річчям: "Це тільки 1-й тайм"

У новому пості Зеленський нагадав усім українцям про видатні досягнення Шевченка, про його неймовірний внесок в історію українського футболу. Цього року Андрію виповнюється 45 років, і як зазначив глава держави, це тільки 1-й тайм у футболі. Попереду у спортсмена ще багато перемог, які принесуть йому ще більше успіху. А зараз, Шевченко є одним з найбільш впізнаваних футболістів в країні і за кордоном.

"Бажаю, щоб і подальша гра була так само сповнена успіхів, полягала в твою користь, а отже - на радість всім нам і на славу всій Україні", - побажав Володимир Зеленський.

Андрій Шевченко, фото з Instagram
Андрій Шевченко, фото з Instagram