Стало відомо про те, що президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв Бабиного Яру. День, який назавжди залишиться в пам'яті кожного українця.

Новий пост він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де регулярно сповіщає українців про всі важливі новини країни за останній час.

Цього разу він вшанував пам'ять усіх жертв Бабиного Яру. У середу, 29 вересня вже 80-та річниця масових розстрілів у Києві.

Президент України Володимир Зеленський поклав квіти до пам'ятника громадянам, страченим нацистами в Бабиному Яру, і встановив лампадку до підніжжя пам'ятного знаку "Менора".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У церемонії взяли участь і інші члени його команди, зокрема Голова Офісу Президента Андрій Єрмак. Гарант зазначив, що за цією трагедією понад 100 тисяч жертв, а також мільйони покалічених доль.

"Два коротких слова, що звучать, як два коротких постріли, але несуть в собі довгі і жахливі спогади для декількох поколінь. Бо вони знають і пам'ятають, що пострілів у Бабиному Яру, на жаль, прозвучало не два, а в сотні, тисячі, в десятки тисяч разів більше. Сьогодні в усіх українських школах відбудеться Національний урок, присвячений 80-й річниці Великої трагедії Бабиного Яру" - розповідає Володимир Зеленський.

Бабин Яр, фото Аrmyfm
Бабин Яр, фото Аrmyfm

Школярам розкажуть, як всього за кілька днів було вбито не менше 34 тисяч чоловік, а потім, протягом двох наступних років від 100 до 200 тисяч.

Майбутнє покоління має знати про ці страшні цифри, і пам'ятати, що це злочин і одна з найстрашніших трагедій в історії людства.

Бабин Яр
Бабин Яр

"Збереження пам'яті про Другу світову війну, зокрема про трагедію Бабиного Яру та Голокосту, - наш обов'язок перед майбутніми поколіннями. Гідне пам'яті всіх загиблих-наш обов'язок перед минулими поколіннями. І з 2019 року ми робимо все, щоб Бабин Яр з території забуття перетворився на місце пам'яті. Гідне місце пам'яті сотень тисяч жертв, убитих у 1941-1943 роках" - продовжив президент у своєму повідомленні.

Нагадаємо, що Бабин Яр - всесвітньо відоме місце, що стало символом Голокосту. Саме тут знаходиться найбільше в Україні інтернаціональне кладовище.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зустрівся з олімпійцями після " боротьби "в Токіо:"кожен переможець". Володимир Зеленський нагородив спортсменів після Олімпійських ігор у Токіо

Як повідомляв Знай.ua Олена Зеленська пообіцяла ідеальне шкільне меню: смачніше бабусиної кухні

Знай.uа писав, Олена Зеленська розглянула біль чужих історій з посмішкою на обличчі