Рейтинг українських міст з найдорожчими тарифами на комунальні послуги.

Українці завжди були стурбовані питанням про ціни на основні комунальні послуги, адже розміри тарифів з року в рік змінюються - іноді змушуючи плакати над платіжками, рідше - посміхатися. У виданні Liga.Бізнес розповіли, як сильно залежать ціни від міста проживання, і де українці платять найбільше.

Сумарну вартість комуналки розрахували виходячи із затверджених Кабінетом Міністрів норм споживання, які використовуються, якщо у споживача відсутні лічильники. У виданні зазначили, що реальні цифри швидше за все відрізняються від опублікованих результатів, оскільки у кожного домогосподарства завдяки різним лічильникам є індивідуальне споживання.

У рейтингу розраховані нормативні витрати на комунальні послуги однієї сім'ї з трьох осіб, які проживають в квартирі площею 50 кв м. у квартирі є все необхідне: гаряча/холодна вода, тепло, електроенергія і газ, але відсутні лічильники.

комуналка, платіжки
комуналка, платіжки

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Очолює рейтинг місто Дніпро - без лічильників, сім'я з трьох осіб може заплатити за комуналку 3466 грн.

Друге місце - за Кропивницьким, де без тарифу на утримання будинку та постачання гарячої води, фінальний платіж - 3 379,13 грн. Третє місце в списку посіли Суми - 3350 грн.

У топ-10 також входять: Рівне (3335 грн), Луцьк (3266 грн), Тернопіль (3288 грн), Чернігів (3242 грн), Києва (3145 грн), Маріуполь (3040 грн), а також Харків (3035 грн) і Миколаїв (3018 грн).

Найдешевша комуналка виявилася в Ужгороді - 854,5 грн. Однак, за заявою місцевих жителів, реальні комунальні платежі в зимовий період становлять 1500-2000 грн.

Рейтинг, скріншот з liga.net

Нагадаємо, зубожілі українці економлять на хлібі, яйцях і картоплі

Як повідомляв Знай.uа, українцям розповіли лайфхак, як заощадити на комуналці: "Вистачає на зимовий період"

Також портал Знай.uа писав, 4000 за тепло? Що відбувається з цінами на газ в Європі і чого чекати Україні