Відомий український доктор Євген Комаровський знову почав відповідати на запитання українців про дітей. Цього разу поговорили про те, чи викликає зволожувач повітря кашель у дітей.

Відповідь на це питання була опублікована на сторінці фахівця в соціальній мережі Instagram, де регулярно він відповідає на все те, що цікавить громадськість, а також дає різні поради, по сезонах. Щодня за цим стежить більше 9 мільйонів користувачів.

Цього разу питання стосувалося популярних останнім часом зволожувачів повітря. Жінка поцікавилася, чи може він викликати у маленької дитини кашель. Справа в тому, що вона використовує мінеральні солі від вод для ультразвукового зволожувача, і дитина почала після цього раптово кашляти.

"Якщо застосування зволожувача супроводжується появою на меблях білого нальоту - це осідають солі кальцію — які є у воді, - то зрозуміло, що цими ж солями ми дихаємо. Тобто точно такий же наліт осідає на слизових оболонках. Звичайно ж це може дратувати дихальні шляхи і викликати кашель" - йдеться у відповіді доктора Комаровського.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Діти, скріншот: Youtube
Діти, скріншот: Youtube

Самі виробники навіть рекомендують заливати всередину зволожувача або ж дистильовану воду, або ж кип'ячену. А ось мінеральну ні в якому разі не можна - це лише погіршить ситуацію.

Діти, фото Мін'юст
Діти, фото Мін'юст

Допомогло це чи ні - поки що невідомо, однак, тепер всі хто стежить за доктором Комаровським були попереджені, як правильно використовувати зволожувач.

Раніше повідомляли, чи можна ходити в сад і школу дитині, яка захворіла на ГРВІ?

Знай.uа писав, жінка пережила важкі пологи, але так і не змогла насолодитися радістю материнства

Як повідомляв Знай.uа, чи можна дружині з чоловіком працювати разом і зберегти відносиния