Останнім часом на проблему гендерної нерівності стали звертати увагу по всьому світу. Україна, як європейська держава, оперативно реагує на проблеми нерівності в суспільстві, і посильно вирішує цю проблему.

Як повідомляє Міністерство соціальної політики у своєму facebook-акаунті, тепер Державна служба забезпечуватиме рівні права чоловіків і жінок у роботі.

Ольга Ревук, заступник міністра соцполітики, взяла участь у семінарі "смисли і цінності нової державної служби: рівність можливостей". Цей семінар був організований Національним агентством України з питань державної служби.

За новими правилами Держслужба зобов'язана забезпечити рівні права жінок і чоловіків на роботі.

У ході заходу учасники обговорювали питання лідерства жінок у суспільному та політичному житті, сучасну державну політику України, курс на гендерну рівність, способи максимально повної реалізації чоловіків і жінок у трудовому, громадському та особистому житті та інші актуальні питання.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Пост Міністерства, скріншот facebook Міністерство соціальної політики України
Пост Міністерства, скріншот facebook Міністерство соціальної політики України

Під час виступу, Ольга Ревук повідомляла про те, що в центрі уваги діяльності Уряду стоїть забезпечення рівних прав для чоловіків і жінок у всіх сферах.

"Одним із завдань Міністерства соціальної політики як спеціально уповноваженого центрального органу з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків є створення умов для жінок для реалізації їх прав у політичній, економічній та соціальній сферах", - сказала заступник Міністра з питань європейської інтеграції.

На даний момент Україна займає 74 місце з 156 країн за індексом гендерного розриву.

В економічних можливостях Україна на 44 місці, по реалізації в освіті – на 27. Охорона здоров'я в країні була поставлена на 41 місце в рейтингу.

Нагадаємо, раніше глава Мінсоцполітики Лазебна заявила про "бонусну" допомогу українцям: пільги та нові можливості

Також "Знай.иа" писав, за якими показниками розраховуються субсидії: у Мінсоцполітики розповіли, що потрібно для отримання допомоги

Як повідомляв портал "Знай.иа", у Мінсоцполітики пояснили, як перевірити призначення субсидії онлайн: всього за 5 хвилин