Зміни зору з віком-проблема, яка так чи інакше торкнеться всіх людей після 40 років. У цьому віці, переважно, починає розвиватися вікова короткозорість або, що ще частіше, далекозорість.

Про причини, чому так відбувається, і як цьому протистояти, розповіла головлікар мережі "Люксоптика", офтальмолог Лариса Харченко. Свої поради Харченко дала в ефірі телепередачі "Сніданок з 1+1"

За словами Лариси Харченко, В основі цього неприємного явища лежить зміна форми очного яблука. Своєчасна корекція за допомогою окулярів, лінз або лазерної хірургії може затримати або навіть зупинити цей процес. Однак далеко не всі люди звертають увагу на перші ознаки вікових порушень.

Лариса Харченко підкреслила, що звертатися до офтальмолога потрібно тоді, коли довжини руки вже не вистачає, щоб читати текст на папері, а ближче вже все розпливається. Тривожною ознакою є і те, коли вам доводиться включати більш інтенсивне освітлення, щоб розглянути текст.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Раніше вікова далекозорість розвивалася до 55-60 років. Але з популяризацією гаджетів і вимірюванням ритму життя, погіршенням екології та підвищенням рівня стресу, діагноз "помолодшав". Зараз перші ознаки далекозорості з'являються вже в 35-38-40 років. Лікар радить ні в якому разі не вірити поширеній раді, що відмовлятися від окулярів або контактних лінз означає тренувати очі. Насправді таким чином, ви ризикуєте тільки погіршити ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, раніше, Доктор Комаровський розкрив секрети зміцнення імунітету

Також "Знай.иа" писав, що 54-річний українець врятував двох людина після смерті

Як повідомляв портал "Знай.иа", Доктор Комаровський попередив батьків про ризик інфекцій