Вибори визнано нелегітимними

Майже одноголосно сьогодні у Верховній Раді був затверджений проект Постанови "Про Заяву ВРУ щодо нелегітимності виборів депутатів Державної Думи Російської Федерації 2021 року" № 6078. Причому, це – найсвіжіша законодавча ініціатива: законопроект лише вранці 22 вересня був поданий на розгляд керівництва Парламенту. Що саме передбачає дана Постанова та які особливі функції разом з нею покладаються на наразі хворого на COVID-19 Дмитра Разумкова, дізнавалися Знай.ua.

Дмитро Разумков, Верховна Рада - фото ВРУ
Дмитро Разумков, Верховна Рада - фото ВРУ

322 голоси "За": сумнівні і нелигітимні

315 парламентарів проголосувало "За" включення даного питання до Порядку денного.

"На території ОРДЛО у голосуванні в електронному вигляді взяло участь близько 250 тисяч українців. Дуже дивно, як це відбувалося, враховуючи, як там ловить інтернет – і на скільки правдиві були результати, пораховані за добу? Це викликає великі сумніви. Ми не визнаємо вибори, що відбулися 17-19 вересня", - зазначає заступник Голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Соломія Бобровська.

жителі ОРДЛО, фото: Радіо Свобода
жителі ОРДЛО, фото: Радіо Свобода

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ініціативу підтримали і в профільному Комітеті з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

"В Заяві Верховна Рада визнає такі вибори незаконними, неправомірними, а Держдуму Російської Федерації – нелегітимною. Та звертається до міжнародної спільноти із закликом надати оцінку фальсифікованим виборам та фактам незаконного голосування", - підкреслив голова Комітету Олександр Мережко.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

В результаті, 322 голосами "За" Постанову було прийнято в цілому.

Доручення Разумкову: невідкладне послання "у світ"

Як йдеться в положеннях Постанови, разом із затвердженням Заяви окреме доручення надається і нині відсутньому в сесійній залі Дмитру Разумкову.

Сам же очільник Парламенту вже другий тиждень поспіль перебуває на самоізоляції, оскільки повторно захворів на коронавірус.

Дмитро Разумков, фото: Facebook
Дмитро Разумков, фото: Facebook

"Голові Верховної Ради України забезпечити невідкладне направлення тексту Заяви до урядів і парламентів іноземних держав, міжнародних організацій та їхніх парламентських асамблей", - йдеться в документі.

Законопроект - скріншот
Законопроект - скріншот

Варто додати, що весь цей час функції Дмитра Разумкова в сесійній залі виконує його заступник – Руслан Стефанчук.

Саме він виступає у ролі головуючого в ході пленарних засідань.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що викладачів топових вишів України звільнили за "російський Крим" і "мову-блювоту": розслідування і протести.