Оксамитовий сезон в Одесі псують полчища медуз. Про це розповіли в програмі Факти на каналі ICTV.

У вересні на берегах Чорного моря можна бачити безліч корнеротів. Цей вид медуз може вжалити людини, а також спровокувати алергічну реакцію. Біологи не рекомендують відвідувати моря в разі великого скупчення даних мікроорганізмів.

Однак дана ситуація не бентежить місцевих відпочиваючих, які продовжують відвідувати пляжі.

Скрін, відео YouTube медузи
Скрін, відео YouTube медузи

в принципі вони безпечні, легке печіння при дотику. Купаюся іноді і падаю в них,коли стрибаю і обличчям. Думка про те, що вони як би небезпечні і отруйні, обивательська
, - розповів місцевий житель Андрій.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Відзначимо, що влітку Чорне море також зіткнулося з медузами. Однак найбільше даних живих істот помітили в Азовському морі, зокрема в смт. Кирилівка. Їх навіть довелося вивозити вантажівками.

При цьому аномально велика кількість медуз може свідчити про серйозні екологічні проблеми. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, українські дослідники екології моря називають дві причини збільшення популяції медуз. По-перше, через потепління води багато медуз змогли пережити останню зиму. Враховуючи, що клімат і надалі теплішатиме, можна очікувати, що кількість медуз лише продовжить зростати.

Раніше ми писали про те, що Єгипет забракував українські covid-сертифікати: даремно вакцинувалися

Нагадавши, українцям показали реальний стан злітно-посадкових смуг в аеропортах: на свій страх і ризик

Як повідомляв Знай.иа, доурортний сезон триває: в Україну за "сонечком" кинулися поляки і французи