Німецький астроном Харальд Палеске зумів зафіксувати падіння невідомого космічного об'єкта на південну півкулю Юпітера - яскравий спалах.

Сам фахівець у цій справі вважає, що це було падіння невеликого астероїда. Він спостерігав за інопланетним об'єктом і те, як він створює сонячне затемнення в атмосфері цієї планети. Але згодом зафіксував яскравий спалах на поверхні Юпітера.

Юпітер і Європа, зображення Wikimedia Commons
Юпітер і Європа, зображення Wikimedia Commons

Ймовірне пояснення цієї ситуації - зіткнення комети або астероїда з гігантською планетою, виключаючи такі об'єкти, як літак або супутник. Хоча це вже не перший випадок, коли астрономи бачать поразку Юпітера з боку інших космічних об'єктів. Хоча зараз і немає можливості точно сказати, який саме об'єкт був зафіксований. Через це вчені стежать за поверхнею Юпітера і шукають темну відмітину.

Юпитер и Сатурн, популярная механика
Юпитер и Сатурн, популярная механика

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Харальд Палеске вивчив отримані знімки і встановив, що спалах залишався видимим протягом двох-трьох секунд, коли сталася в атмосфері планети.

Це восьмий відомий випадок зіткнення зі сторонніми тілами. Перший був зафіксований більше 20 років тому, в 1994 році. Тоді поверхня Юпітера вразила комета Шумейкера-Леві. Планета просто притягує астероїди, "захищаючи" внутрішню область Сонячної системи від космічних бомбардувань.

Нагадаємо, троє в космосі, не рахуючи мільярдера: розпочався перший туристичний політ ракети SpaceX

Як повідомляв "Знай.ua", до землі на лютій швидкістю летить "нещасний випадок" з глибокого космосу: холодний, великий і дуже старий

Знай.ua писав, занудьгували астронавти замовили піцу на борт МКС - "Доставщику додати до зарплати!"