В Україні реалізується величезна кількість товарів, які не відповідають нормам безпеки та стандартам якості. Про це попередили у Держпродспоживслужбі.

Лише за 8 місяців поточного року територіальні органи Держпродспоживслужби виявили на ринку понад 72 тисячі одиниць продукції, яка не відповідала встановленим вимогам.

За словами Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, споживачі регулярно звертаються до служби зі скаргами на недобросовісних виробників.

Перевірки фактів, вказаних споживачами, підтверджують засилля фальсифікату та підробок, а також неякісних товарів на прилавках торговельних точок.

Дитячі іграшки - фото innovo
Дитячі іграшки - фото innovo

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«Наша задача – щоб на українському ринку не було продукції, небезпечної для споживачів, адже від цього залежить наше здоров’я та здоров’я наших дітей», - наголосила очільниця служби.

За твердженнями фахівців, найбільше перевірок стосувалося продукції, яка належить до товарів із підвищеним ступенем ризику: електричне та електронне обладнання, радіообладнання, кабельна продукція, іграшки, мийні засоби, взуття тощо. Саме ці категорії товарів найчастіше не відповідали заявленим критеріям та несли небезпеку життю і здоров’ю покупців.

Взуття, фото: скріншот з відео
Взуття, фото: скріншот з відео

Загалом цього року Держпродспоживслужба провела понад 1300 планових та позапланових перевірок характеристик продукції, виписавши штрафів на понад 22 мільйона гривень.

Нагадаємо, сім'я витратила 8 тисяч гривень на прибирання, але в квартирі залишився бедлам: "Сама вимивала, гроші на вітер"

Як повідомляв "Знай.ua", українцю впарили сирники з огидною начинкою: "У чан з тестом падають миші

Знай.ua писав, 200 гривень до фонду та 150 на подарунки: батьки школярів підрахували свої "позапланові" витрати