Останні місяці ми досить активно розбираємо ситуації, пов'язані з нашими улюбленими домашніми тваринами.

Ми вже пояснили, чому котики можуть ходити повз лотка; як позбутися від їдкого запаху сечі; які аромати можуть бути огидні пухнастиків; чому їм набагато небезпечніше падати з другого поверху, ніж з дев'ятого; які ознаки говорять, що кішка не відчуває себе в безпеці і наостанок про те, куди дівається шерсть, яку кішки періодично вилизують, і чому це впливає на втрату апетиту.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Зараз ми постараємося відповісти на питання-чи можна купати маленьких кошенят з блохами. Для цього слід розібрати кілька моментів, включаючи наявність прихованих вірусів і стан тварини. Купати малюка варто, якщо він знаходиться прям в катастрофічному стані. В іншому випадку потрібно відмовитися від цієї затії, бо купання викличе падіння імунітету — котик випробує сильний стрес. Цього не можна робити найближчі 14 днів. А якщо у вас вже були коти, то не потрібно знайомити їх з найденышем протягом цих же перших двох тижнів.

Переляканий котик, скріншот: Youtube
Переляканий котик, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Якщо по закінченню цього терміну у кота не з'явилися симптоми захворювання, можна перейти до обробки від бліх або купання. Краще займатися цим після огляду лікаря.

Другий момент - процес купання. Коли ви зважилися помити кота, стежте за тим, щоб вода не потрапила йому в вуха, і гарненько висушіть пухнастика рушником. Використовуйте дігтярне мило, яке безпечне для тварин і змиває яйця бліх і самих особин. Ще задумайтеся над тим, що яйця бліх можуть бути на 100% десь на килимі, підстилці або дивані. Через це всі тканини киньте в прання, помийте підлоги, пропилососьте килими/диван і обробіть їх спеціальним спреєм від бліх.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Нагадаємо, втрата апетиту і блювота: чому коти страждають через шерсть і як їх "врятувати"

Як повідомляв "Знай.ua", головні ознаки страху у котиків: на що звернути увагу, щоб уберегти пухнастика від "інфаркту"

Знай.ua писав, чому котики живучі при падінні з великої висоти: сон на підвіконні обернеться трагедією