Вісім порушень режиму повного і всеосяжного припинення вогню зафіксовано в районі проведення операції Об'єднаних сил за минулу добу, 10 вересня.
Про це повідомляє пресштаб ООС в ранковому зведенні в соціальній мережі Facebook. Путінські окупанти влаштували обстріл біля населених пунктів Попасна, Золоте-4, Широкине, Водяне, Новогнатівка. А ще українські воїни зафіксували проліт двох БПЛА "Орлан-10" в Луганській і Донецькій областях. Ворожі безпілотники перетнули лінію розмежування.

ООС, facebook.com/pressjfo.news
ООС, facebook.com/pressjfo.news

Ворог використовував автоматичні станкові гранатомети, міномети 120-го калібру, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю та гранатомети різних систем. Нашим захисникам довелося відкрити вогонь у відповідь на обстріли.

"Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представникам ОБСЄ через українську сторону СЦКК. Станом на 7 годину ранку, 11 вересня, зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню російсько-окупаційними військами", - йдеться в публікації.

Українські військовослужбовці, фото: Facebook
Українські військовослужбовці, фото: Facebook

З ранку окупанти застосовували артилерійські системи калібру 122 мм, але ж вони заборонені Мінськими домовленостями. Воїн ЗСУ отримав вогнепальне поранення несумісне з життям. Ще три українці отримали осколкові поранення, їх транспортували до лікувального закладу-стан здоров'я середньої тяжкості.

Скріншот: facebook.com/pressjfo.news
Скріншот: facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, борщ в окопах і 120-мм міни під ногами: українські герої показали свої фронтові будні

Як повідомляв "Знай.ua", українець кинув роботу на будівництві і сім'ю, щоб відправитися під кулі: "Звало серце"

Знай.ua писав, військовий капелан назвав головну заповідь бійців ЗСУ: "Чи уявляєте ви Христа з сигаретою?"