Під час вражаючого шторму над китайським містом блискавка вдарила по одному і тому ж ліхтарному стовпу 12 разів за кілька секунд.

Житель зняв неймовірне видовище під час потужного шторму над містом Циндао, в Китаї, в провінції Шаньдун 31 серпня. На відео зафіксували момент, коли на один ліхтарний стовп блискавка обрушила десяток ударів.

Свідок направив свій телефон з камерою на шторм, що насувається, коли блискавки почали вражати ліхтарний стовп. Після кількох ударів свідок відступає назад в будівлю через сильний переляк і з міркувань безпеки, але навіть тоді були помітні яскраві спалахи блискавок.

Варто відзначити, що блискавичний розряд характеризується великими струмами, а його температура доходить до 300 000 градусів. Дерево, при ударі блискавки, розщеплюється і навіть може спалахнути. Розщеплення дерева відбувається внаслідок внутрішнього вибуху через миттєвого випаровування внутрішньої вологи деревини.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Пряме попадання блискавки для людини зазвичай закінчується смертельним результатом. Щорічно в світі від блискавки гине близько 3000 чоловік.

Раніше ми писали про те, що прихистили маленького пташеняти, немов дитину: пернатий прилетів в сім'ю і залишився назавжди, люблять всією душею

Нагадаємо, що Костянтин Яловий повідомив тривожну новину: "Каракурти вже в Україні"

Як повідомляв Знай.uа, арабські туристи закохалися в Україну: несуть гроші пачками і показують родичам дощ

Також портал Знай.uа писав, "Просто любов": фермер зробив серце стадом овець в пам'ять про рідну людину, кадри стали вірусними