Молоді батьки в Україні отримали можливість оформити документи та виплати на дитину комплексно, через «єМалятко».

Раніше для того, щоб зібрати всі потрібні документи та довідки з приводу народження дитини – а це 37 «папірців», потрібно було відвідати 11 установ. Черги і очікування робили життя новоспечених батьків неможливим.

З комплексом послуг «єМалятко» необхідно лише до 20 хвилин часу і єдина онлайн-заява на порталі «Дія», яку можна заповнити одразу в пологовому будинку. Заява дає можливість батькам новонародженого отримати до дев’яти послуг від держави.

"єМалятко", скріншот: Facebook
"єМалятко", скріншот: Facebook

Свідоцтво про народження дитини відтепер можна переглянути в «Дії».

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Можна подати документи для державної реєстрації ФОП та ТОВ на підставі модельного статуту. При цьому реєстрація ФОП відбувається автоматично без участі державного реєстратора.

З’явилася можливість подавати заяву про внесення до реєстру права власності на об’єкт нерухомого майна (поки що лише в тестовому режимі в Харкові).

У пробному режимі працює оплата адміністративних послуг онлайн.

На порталі «Дія» також можна самостійно перевірити свої борги, штрафи за порушення ПДР та борги за виконавчими провадженнями. Тут їх можна також одразу сплатити.