Гривня стала національною валютою України 25 тому. 2 вересня 1996 в обігу з'явилася нова національна валюта, яка замінила рублі, купони і карбованці. Практично відразу ж з'явилися і фальшивомонетники, що підробляли купюри. Як розпізнати підробку, розповіли в сюжеті»Факти ICTV".

З тих самих пір шахраї не дрімають-знаходять все нові і нові способи обійти захист, підробляючи грошові знаки. Які гроші вони підробляють найчастіше?

Як розповіли в СБУ, українці погано знають особливості іноземних купюр, тому саме долари і євро злочинці підробляють особливо часто. Але роблять і фальшиві гривні-навіть тисячні купюри.

Зараз же діють старі схеми збуту фальшивок, але вже через Інтернет. У мережі пропонують купити підробки за "курсом" один до трьох - за кожну справжню гривню-три фальшивки.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Як дізнатися підробку? В інфрачервоному світлі у Справжньої купюри зникне майже весь малюнок. На обмацпь справжня банкнота буде рельєфною, шорсткою. Водяний знак навіть на найкращій підробці буде розмитим. Під певним кутом нахилу елементи у Справжньої банкноти поміняють колір.

Раніше повідомляли, результати дії мовного закону в Україні: 17 попереджень і нуль штрафів.

Як повідомляв Знай.иа, як отримати посилку ще швидше: "Нова пошта" поділилася корисним лайфхаком.

Знай.иа писав, арешт майна та банківських рахунків українців за борги: Мін'юст налякав ноу-хау.