Багатьом знайома неприємна ситуація-прокидаєшся вранці, а голова просто розколюється від болю. Що може бути причиною такого стану і як його уникнути, розповіли у виданні «Медикфорум».

Зрозуміло, що, якщо з вечора ви переборщили на вечірці з алкоголем, вранці голова може боліти. Але якщо алкоголю і в помині не було,а голова все-одно болить?

Найбільш часті причини головного болю вранці:

Стрес

Важкі умови на роботі протягом тижня, недосип і втома нікуди не дінуться після відпочинку на вихідних. Стрес має властивість накопичуватися, а припинення вироблення гормонів стресу провокує викид нейротрансмітерів – речовин, які змушують вас розслабитися. Різке звуження і розширення судин в головному мозку супроводжується болем.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Головний біль, скріншот відео
Головний біль, скріншот відео

Зневоднення

Низьке щоденне споживання води може супроводжуватися головними болями. Пийте воду в достатній кількості!

Скреготіння зубами

Мало хто знає, що можуть скреготати зубами уві сні. Це явище називається брустит, може бути спровоковано різними причинами. Але часто саме воно є передумовою до ранкових головних болів.

Алкоголь

Так, алкоголь-одна з найпоширеніших причин болю в голові вранці. Навіть якщо ви випили зовсім небагато – все залежить від особливостей вашого метаболізму. Позбутися від похмілля допоможуть знеболюючі, велика кількість рідини і додаткові електроліти.

Похмілля, https://turka.life/zdorove-i-krasota/pohmele.html
Похмілля, https://turka.life/zdorove-i-krasota/pohmele.html

Їжа

Виявляється, навіть продукти харчування можуть змусити вашу голову "вибухати" з ранку. Щоб не страждати від регулярних мігрені або головних болів, медики радять виключити ймовірні харчові тригери, такі як сир, газовані напої, темний шоколад, оброблене м'ясо і риба.

Якщо болі постійні і не проходять, повідомте про проблему свого терапевта.

Нагадаємо, що у пенсіонерку "вселився" демон і нашептав їй розгромити овочевий ларьок: "ні * уя ви мені не зробите"

Як повідомляв Знай.uа, Жінка все життя працювала заради села, а віддячили її незаконним відключенням газу: "як їй виживати?"

Також портал Знай.uа писав, що голодні пенсіонери накинулися на прострочені продукти у смітнику-дивитися боляче: "ось так і живемо"