З Херсонської області прийшли доволі сумні новини для багатьох бізнесменів. Справа в тому, що зниження попиту серед місцевих жителів і масових закупівельників спричинило за собою потужну кризу ринку збуту баштанних культур по всій області.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих видань.

Повідомляється, що ще в середині серпня аграрії звернулися до покупців із закликом купувати кавуни в селі Михайлівка, Скадовського району, просто у виробника за 70 копійок. Станом на перші числа вересня, ціна в тій же Михайлівці становить 50 копійок.

кавун, скріншот з відео
кавун, скріншот з відео

Як кажуть самі продавці баштанних культур, покупець не зацікавлений купувати товар, а 1.5 тонни кавунів "йдуть" за 3 дні, що колосально мало в порівнянні з попередніми сезонами. Підприємці з інших міст, які купують на Херсонщині кавуни та дині оптом не перший рік, також знизили обсяги закупівель. Причина ー штучно занижені ціни.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Є аграрії, які готові віддати ціле поле кавунів всього за 15 тисяч гривень, Тільки б "відбити" оренду землі. Тут, у Михайлівці аграрії продають кавун по 40 копійок за кіло. У сусідньому селі Новомиколаївка, є аграрії які віддають мені поле в 6 га (це 6 фур) за 15 тисяч гривень! Людей дуже шкода, адже чистими вони отримають всього 3 - 3.5 тисячі гривень з поля.

На ринку у Великих Копанях ціни на кавуни варіюються від 90 копійок до 1 гривні за кіло. Причиною такої кризи збуту, в.о. директора департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської ОДА Маргарита Степанова, назвала запізнілі терміни посіву та збору кавунів (через дощове літо), а також подвоєну кількість валового збору культури.

Так буває, коли пропозиція перевищує попит, а ринок збуту не готовий до реалізації надлишків виробництва.

Раніше повідомляли, пляшка повітря по 100: у задушливому мегаполісі почали продавати кисень - дожили.

Як повідомляв Знай.uа, провісник Апокаліпсису: фермер знайшов у полі "щурячого короля".

Знай.uа писав, пара туфельок до 1 вересня змусили українку заново вчити математику, в магазині все наплутали: "Повернути не вдалося".