У Міністерстві юстиції України розповіли про свої досягнення з періоду 2019 року по 2021.

Про нові зміни Мін'юст повідомив на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook. Заступник міністра юстиції України з питань по виконавчій службі Андрій Гайченко заявив, що тепер у Міністерстві ввели автоматизований арешт коштів боржників по всіх категоріях виконавчих проваджень, а також впровадили автоматизацію процесу отримання виконавцями інформації про банківські рахунки боржників і сум коштів на них.

"Для самих же громадян ані процедура арешту коштів, ані процедура їх стягнення не змінилась", - зазначив Андрій.

Також, з 31.08.2021, АТ КБ "Приватбанк" тепер автоматично отримуватиме інформацію про стан рахунків боржника, що передбачено положеннями Порядку автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках. Також, можливість підключення в тестовому режимі надано АТ "Універсал Банк".

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Мін'юст і МВС України почали надсилати для примусового виконання документи, видані в електронному вигляді. Зараз це стосується правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованих автоматично.

Відтепер, в додатку "Дія" можна буде отримати всю інформацію про борги, а також без труднощів оплатити їх.

"Розширено доступ до послуг судових експертів. Ми чітко визначили граничні строки проведення судових експертиз – 90 днів, запровадили систему електронного документообігу в НДУСЕ, а ще – впровадили в експертну практику 4 нові види судових експертиз: інженерно-механічну, водно-технічну, авіаційно-технічну та історико-археологічну", - повідомили в Мін'юсті.

Нагадаємо, закон про землю: як провести грошову оцінку та оформити ділянку, інструкція Мін'юсту

Як повідомляв Знай.uа, есистемі передрекли провал в 2031 році, 40-річні опинилися в зоні ризику: думка експерта

Також портал Знай.uа писав, з 2000 до 3082 грн: кому з українців додали 25% до пенсії, звіт Мінсоцполітики