Уряд Польщі планує ухвалили податкові пільги для заробітчан. Цю програму мають ухвалити вже на початку цієї осені.

Про це повідомляє Аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування "Gremi Personal".

Так, стало відомо, що у Польщі хочуть запровадити програму "Польський Лад", яка передбачає, що заробітчани у перший рік після переїзду до Польщі будуть платити в два рази менше податків, ніж самі поляки. Протягом наступних трьох років вони зможуть відняти 50% від податку, сплаченого за попередній рік.

заробітчани, скріншот з відео
заробітчани, скріншот з відео

"Тобто іноземець, який перенесе свою податкову резиденцію в Польщу, буде платити менший податок на прибуток повних чотири роки. Таким чином Польща хоче затримати у себе, зокрема, і громадян України на більш тривалий термін", - пояснюють у "Gremi Personal".

До того ж протягом чотирьох років держбюджет буде фінансувати заробітчанам внески в пенсійний фонд і страхування на випадок хвороби.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Проєктом зможуть скористатися як поляки, які живуть за кордоном і планують повернення на Батьківщину, так і іноземці. Це чергова, але не остання спроба привернути як працівників, так і підприємців з інших країн до інвестування і сплати податків у Польщі.", - пояснює власник компанії "Gremi Personal" Євген Кириченко.

Варто зазначити, що за останні роки до Польщі приїхала рекордна кількість мігрантів. Велика частина з них - це українці.