У Державній прикордонній службі України розповіли про ще одну країну, яка стала доступною для українців. В Угорщину без обмежень.

Про це стало відомо завдяки новому розпорядженню, а також публікації на офіційному акаунті служби в соціальній мережі Facebook.

Починаючи з суботи, 7 серпня, громадяни України можуть спокійно перетинати кордон з Угорщиною, як раніше. Це не було доступно півтора року, з моменту, коли весь світ закрився на карантин у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби.

Однак, обмежень немає тільки в тому випадку, якщо ви перетинаєте на власному транспорті, через пункти пропуску.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Будапешт, фото: Знай.uа
Будапешт, фото: Знай.uа

Авіаційний транспорт: додатково потрібно негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, отриманий не пізніше 72 годин на момент в'їзду, або Український або Угорський сертифікат про вакцинацію (разом з громадянами, які мають сертифікат, також можуть без обмежень в'їзджати діти до 18 років).

Для транзитного проїзду, додатково можуть вимагати документи, які підтверджують право на в'їзд в країну призначення.

МЗС Угорщини
МЗС Угорщини

Для в'їзду громадян в Угорщину залишаються вимоги, визначені Кодексом Шенгенських кордонів (біометричний паспорт / віза, медична страховка, що діє на території Європи, фінансове забезпечення).

Варто відзначити, що станом на 9 серпня 2021 року для України доступний ряд країн, куди можна в'їхати без тесту: Албанія, Домінікана, Іспанія, Мексика, Танзанія, Чорногорія.