Українцям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, чи отримали інвалідність через цю трагічну подію, підвищили пенсії. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Як зазначається, Уряд ухвалив постанову щодо виплати пенсій для осіб з інвалідністю, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у підвищених розмірах.

Оскільки до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” було внесено зміни, з 1 липня 2021 року розмір пенсій для осіб з інвалідністю, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, було збільшено.

Кабінет міністрів прийняв постанову про те, щоб привести у відповідність «Порядок обчислення пенсії особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», затверджений ранішою постановою уряду, із змінами, внесеними до відповідного закону.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Отже, з 1 липня цього року мінімальний розмір пенсії для особи з інвалідністю, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, становить:

  • для I групи інвалідності – 6 тисяч гривень;
  • для II групи інвалідності – 4 тисячі 800 гривень;
  • для III групи інвалідності – 3 тисячі 700 гривень;
  • для дітей з інвалідністю – 3 тисячі 700 гривень.

Пенсії було перераховано 35,9 тисячам осіб, в середньому виплати підвищили на 2 тисячі 337 гривень 16 копійок.

Нагадаємо, раніше львівський адвокат пояснив, як отримати компенсацію від авіакомпаній.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українець купив квитки через Приват24 і не зміг потрапити на рейс: вимагали доплатити ще 100 гривень

Також "Знай.ua" писав, ПриватБанк кілька місяців не повертає гроші за авіаквитки: "Таких пасажирів немає".