Всю правду про те, як діти і батьки готуються до 1 вересня, барвисто і лаконічно описала журналістка Ярослава Гресь, опублікувавши відповідний пост у себе на сторінці.

"Магазини заповнені мамами і дітьми. Мами прилетіли з моря, спустилися з гір, мами забули, що 1 вересня не просто скоро, а завтра.

- Даню, Даню, міряй швидше ці черевики, - каже скуйовджена мама.

- Мамо, - дивується Даня. - Але це ж гумові чоботи.

- Так, - каже мама. - А я думала просто лаковані, думала, будеш самий ошатний... - І дивиться з надією, раптом зійде.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

- Мамо, я погоджуся на цей потворний щоденник тільки в одному випадку, - голосно кричить дівчинка в Ашані. - Я погоджуся тільки якщо ти дозволиш мені знову лайкати з твоєї сторінки Віталія Володимировича!

- Для Марини Володимирівни візьмемо жоржини, - каже мама дочки в тісній квітковій крамниці. - А для Людмили Василівни-хризантеми.

- Правильно, - погоджується її худа красива дочка, з бровами, оспіваними Тарасом Шевченком. - Правильно. В японській традиції хризантеми - Квіти смерті, а вона теж вбиває все живе.

- Давай втечемо на море? - пропонує мама синові і всі мами навколо завмирають від такої чудової зухвалості.

Мамо, ми не можемо, - каже син років 8. - Ми це вже обговорювали: у мене шахи і Марина.

Школярі, скріншот: YouTube
Школярі, скріншот: YouTube

- Мамо, ми не купили піджак! - констатує хлопчик і підстрибує замість точок. - Мамо, ми не купили щоденник! (Стрибок) Мама, ми не купили квіти! (Стрибок) Мама, ми не купили 12 штук в клітку! (Стрибок) Мама, ми не купили торт! (Фінальний подвійний стрибок).

- Зараз купимо, - спокійно говорить дуже грунтовна мама. - Послухай, А навіщо нам торт? - раптом запитує вона.

- Торт? - дивується хлопчик. - Як навіщо? Відзначати останній день літа.

Тільки що купили останню пару черевиків, відбивши її у кошлатої дівчинки і її кошлатого дідуся. Жоржини закінчилися на Марині Володимирівні. Зате у нас вдома теж є торт. Відзначимо, друзі. Відзначимо наше літо. Відзначимо і відпустимо», - написала автор поста, додавши, що він був вперше опублікований ще 5 років тому.

При цьому своєї актуальності він не втратив.

"О, як добре, що я ось цього жаху не побачила зі своєю дочкою. Пам'ятаю весь цей кошмар у своєму житті і не хотіла цього зі своїми дітьми, слава богам тут в Канаді цього немає, немає лінійок, немає всіх цих нарядів, квітів і канцтоварів. Зі школи надсилають документ, заповнюєш, і отруюєш в тому ж конверті з дитиною назад з грошиком всього 40 доларів за Канцтовари, і все!! Купуєш сам рюкзак і ланчбокс, термос для води, ну і одяг тут як і на повсякдення, лосини кросівки, кофтинки. Краса і нерви в порядку, а то що немає домашніх завдань так це взагалі з області фантастики», - діляться в коментарях читачі.