Викладачів топових вузів України звільнили за "російський Крим" і "язик-блевоту": розслідування і протести

У Києві, Одесі та Миколаєві під жорсткі "санкції" за українофобські і проросійські висловлювання потрапили декілька науково-педагогічних працівників. Двоє з них вже були звільнені.

"Я не хочу, щоб на 8-му році війни вони чули з вуст деяких викладачів, що "українська мова – блювота", що "мовний Закон – лімфовузол на тілі онкохворої американської колонії", а "Крим – це Росія", - повідомила секретар Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа.

Учитель, фото: Getty Images
Учитель, фото: Getty Images

Українців ткнули носом у мільярдні борги держави: будуть онуки розплачуватися

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Українцям показали, як зростав державний борг протягом 2017-2021 років. Збільшення його обсягів фахівці пояснюють тим, що витрати держави всі ці роки перевищували її "заробіток".

Експерт з питань податкової реформи Павло Себастьянович навів відповідні цифри. За його даними борг України з 2021 року змінювався наступним чином:

  • 2017-борг 668 млрд;
  • 2018-борг 751 млрд;
  • 2019-борг 755 млрд;
  • 2020-борг 827 млрд;
  • 2021-борг 978 млрд.

Люди на вулицях, скріншот: Youtube
Люди на вулицях, скріншот: Youtube

Вдарять морози і випаде перший сніг: в Україні очікується найхолодніша осінь

Цього року, як зазначають експерти, осінь буде не найтеплішою, а прохолодною. Також, очікується чимало опадів.

На початку вересня буде ще кілька спекотних і теплих днів, однак, ближче до кінця місяця холоди будуть поступово огортати громадян. У жовтні буде досить прохолодно, а середині осені і зовсім почнуться зимові заморозки. У листопаді піде перший сніг, і буде досить холодно, тому громадянам радять підготуватися грунтовно.

Дівчина восени, фото з відкритих джерел
Дівчина восени, фото з відкритих джерел

Скандальний Моргенштерн зібрався "посунути" Володимира Путіна: "Буду президентом"

Скандально відомий російський репер Morgenshtern, справжнє ім'я якого Алішер Валєєв, заявив про президентські амбіції. Музикант переконаний, що він в силі змінити на краще життя в Росії.

А на питання про те, чи є краща країна, ніж Росія, репер спочатку назвав Україну, а потім уточнив, що вона така ж, як і Росія. Тоді Morgenshtern з великою впевненістю заявив, що стане президентом вже через 10-15 років.

Моргенштерн, кадр з відео
Моргенштерн, кадр з відео

Знамениті батьки з "Танців з зірками": Джамала, Фагот і Станіслав Горуна похвалилися міцними сім'ями

Вже відомі імена всіх учасників проекту "Танці з зірками", і на офіційному акаунті в соцмережі вирішили показати милі фотографії зірок з їх діточками.

Святослава Горуна в цивільному шлюбі з Марічкою яж, і разом вони зараз виховують сина на ім'я Лев. Про особисте життя музиканта Олега Михайлюту (Фагот) відомо не так багато. У 2012 році він жив у цивільному шлюбі зі стилісткою, і у них є спільний син. Актор Костянтин Войтенко в 2015 році одружився з українсько танцівницею, учасницею другого сезону шоу "Танцюють всі", тому у нього вдома є особистий тренер.