Для всіх українських батьків, які водять своїх дітей до закладів дошкільної освіти, з'явилися важливі новини. Міністерство охорони здоров'я України прийняло нові карантинні заходи для дитячих садків.

Про це детально стало відомо завдяки повідомлення прес-служби МОЗ.

дитсадок, скріншот з відео
дитсадок, скріншот з відео

Так, вихователів та інших працівників допускатимуть в дитячий сад після виміру температури і за умови наявності захисної маски. Вихователі можуть не використовувати маски під час занять в групах, однак при переміщенні між приміщеннями обов'язково надягати маску.

Всі співробітники при спілкуванні між собою повинні бути в масках. Якщо у співробітника температура тіла вище + 37,2 або є ознаки ГРВІ, то він не допускається до роботи. Якщо температура підвищилася або ознаки ГРВІ з'явилися ще вдома, то співробітник не виходить на роботу.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також температурний скринінг дітей тепер проводитимуть тільки при вході. Якщо є ознаки ГРВІ або температура тіла вище +37,2, то при відсутності батьків дітей потрібно ізолювати в спеціальному приміщенні, терміново повідомити батьків і прийняти узгоджене рішення про подальшу допомогу дитині.

дитсадок, скріншот з відео
дитсадок, скріншот з відео

Вранці дитину приймає і передає в кінці дня вихователь на території дитячого садка, але не в його приміщеннях. При поганій погоді цей процес повинен проводитися в прийомних приміщеннях або роздягальнях, батьки обов'язково повинні бути в масках.

Що буде заборонено?

Заборонено використовувати м'які іграшки, проводити батьківські збори (дистанційні дозволені), перебувати в приміщеннях дитсадка у вуличному взутті, а також обмежено проведення нарад або зборів.

Перед відкриттям приміщення необхідно провітрити протягом 15 хвилин, а кімнати повинні по черзі провітрюватися протягом дня за відсутності дітей.

Всі заходи - вимірювання температури, обробка або миття рук - повинні проводитися в ігровій формі і за особистим прикладом педагогічного працівника.

Раніше повідомляли, канікули, карантин і "червона загроза": киянам розповіли, як повинен пройти новий навчальний 2021 рік.

Як повідомляв Знай.uа, індексація пенсій з 1 вересня: трудовий стаж 35 років, надбавки до 3900 грн та інші нововведення.

Знай.uа писав, в Україні знову дозволили відключати комунальні послуги за борги: дали всього 30 днів.