Зараз в українському законодавстві передбачені дієві заходи впливу на особу, яка заборгувала зі сплати аліментів. Серед цих заходів - суспільно корисна робота.
Про це розповіли у Міністерстві юстиції України.
Варто зазначити, що виконання стягнення у вигляді суспільно корисних робіт здійснюється шляхом залучення порушників до праці, вид якої визначається відповідним органом місцевого самоврядування. За таку роботу порушнику нараховується плата.

Аліменти, скріншот із відео
Аліменти, скріншот із відео

За наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, орган державної виконавчої служби на вимогу стягувача протягом десяти днів видає довідку про наявність заборгованості. Така довідка дійсна протягом одного місяця з дня її видачі.
Якщо ж повторно протягом року буде вчинено адміністративне правопорушення, пов'язане з несплатою аліментів, передбачається застосування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт на термін від 240 до 360 годин.

Суспільно корисні роботи, фото: Мін'юст
Суспільно корисні роботи, фото: Мін'юст

Якщо ж особа ухиляється від виконання суспільно корисних робіт, встановлюється адміністративна відповідальність і передбачається покарання у вигляді адміністративного арешту строком до 10 діб. Відзначимо, що суспільно корисні роботи не призначаються особам з інвалідністю I або II групи, вагітним жінкам, жінкам, старше 55 років та чоловікам, старше 60 років.

Нагадаємо, що українцям запропонували узаконити спільний сімейний бюджет - щомісяця по 500 грн: як це працюватиме

Також "Знай.uа" писав, що українець заборгував власній дитині 147 тисяч за 11 років: стягнули аліменти після спроби полетіти за кордон

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще