Для всіх українських батьків, які збираються купувати дитячі іграшки, з'явилися дуже важливі новини. Так, українцям пояснили, на що необхідно в першу чергу звернути увагу при виборі іграшок.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Державної продовольчо-споживчої служби України.

Магазин іграшок, фото: скріншот з відео
Магазин іграшок, фото: скріншот з відео

"При покупці дитячої іграшки звертайте увагу на попередження! Розглянемо спеціальні попередження і позначення по обережності при користуванні окремими категоріями іграшок.

Іграшки, які можуть бути небезпечними для дітей до 36 місяців, повинні містити попередження "Не призначене для дітей у віці до 3 років" або "Не призначене для дітей до 36 місяців" або відповідне зображення.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Іграшки для стимулювання активності повинні містити попередження "Тільки для використання в домашніх умовах" і інструкцію про правильне монтажі такої іграшки.

Функціональні іграшки повинні містити попередження "Використовувати під безпосереднім наглядом дорослого".

Хімічні іграшки повинні містити на своїй упаковці попередження "Не призначене для дітей у віці до __ років. Використовувати під наглядом дорослого " та Інструкцію з користування іграшками.

Іграшки для гри на воді повинні містити попередження "Використовувати тільки у воді, в якій дитина відчуває дно під ногами, і під наглядом дорослого".

Іграшки, які розміщені в харчових продуктах або об'єднані з ними, повинні містити попередження "Всередині іграшка. Рекомендується нагляд дорослого".

Імітатори захисних масок і шоломів повинні містити попередження "Ця іграшка не забезпечує захисту".

Іграшки, призначені для нанизування над колискою, дитячим ліжком або дитячою коляскою за допомогою мотузок, гумок або ременів, повинні містити на упаковці, а також на іграшці попередження "Для запобігання можливого травмування в результаті заплутування зніміть цю іграшку, коли дитина буде намагатися піднятися на руки, коліна або в положення повзання", — пишуть автори публікації.

Публікація Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook
Публікація Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, в Україні змінюють порядок виплат декретної допомоги: чого чекати молодим мамам вже з 1 вересня.

Як повідомляв Знай.uа, український боксер-прикордонник Олександр Хижняк здобув перемогу на Олімпіаді в Токіо: боротиметься за "золото".

Знай.uа писав, в Україні готуються штрафувати "приїжджих" від 1700 до 5100 грн: як не потрапити в цей список.